--> МВФ вимагає від України підвищити ціну на природний газ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

МВФ вимагає від України підвищити ціну на природний газ

2
6
МВФ вимагає від України підвищити ціну на природний газ
Уряд України має відкоригувати значення ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня імпортного паритету, що сприятиме розвиткові вільного ринку газу і стимулюватиме споживачів до економного споживання енергоносіїв. Таку вимогу Міжнародного валютного фонду озвучив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише УНІАН.

«Зобов'язання за програмою, яка підтримується МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність з рівнем імпорту. Тому зараз фокус саме на цьому... Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту», - сказав він.

За його словами, ринкові ціни на газ на внутрішньому ринку стимулюватимуть реалізацію заходів з енергозбереження та сприятимуть ефективному розміщенню ресурсів.

«Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати й отримати ресурс для інвестицій в газову інфраструктуру. Завдяки їм на газовий ринок приходять нові компанії, що спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції», - йдеться в заяві представника МВФ.

Оцінюючи результати змін на газовому ринку України, Люнгман заявив, що реформа цін на енергоносії є «одним з найбільших досягнень реформаторських зусиль України на протязі останніх років».

Нагадаємо, Міненерго раніше провело розрахунки, згідно з якими ціну на газ треба підвищити до 8 грн за кубометр. Однак в уряді не йдуть на такий крок через низьку платоспроможність населення.
Теги: газ, ціни, мвф
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А МВФ не вимагає зробити зарплати і пенсії європейські, бо люди вже із субсидією не мають змоги оплачувати. З такими нашими керовніками ми котимося в прірву. Ще гірше стало жити ніж було при янику
Відповісти
А що це за МВФ,що вимагає на все підвищити ціни. А життя наше зробити нормальним і підвищити зарплати до рівня депутатів, Реви в 100 тисяч вони не хочуть?Ну як можна заплатити ще більшу ціну за газ при пенсії 1500 ви що там взагалі з розуму вийшли.Ми із субсидієї не можемо заплатити вже.Хай краще перевірять,як і кому ви пенсії підвищили.Неза стаж і не за сплачені податки, а на око.Мінімальну підняли і все.Просто не попав і той рік,що треба і бац, маєш мінімалку при високій зарплаті і стажі 40 років,бо коефіцієнт низький був.Чого це МВФ не подвитися на доходи простолюду,, а не можновладців і олігархів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні