--> Відомі волиняни розповіли, що їм дарував Миколай під подушку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відомі волиняни розповіли, що їм дарував Миколай під подушку

0
-14
Відомі волиняни розповіли, що їм дарував Миколай під подушку
Чи отримували відомі волиняни різочку під подушку? Чи завжди були чемними та слухняними?

Цієї ночі у всьому світі буде творитися справжня магія. Цієї ночі і до осель волинян навідається святий Миколай. А уже вранці і дітки, і дорослі знайдуть під своїми подушками приємні подаруночки, - пише VIP.

Цікаво, а що ж приносив Миколай відомим волинянам?

Анна ДАНИЛЬЧУК, проректорка СНУ ім. Лесі Українки


Мій шкільний час припав якраз на період активного повернення до церкви і традиційних свят, тому чітко пам’ятаю, як ми всі в класі вранці 19-го розповідали, що кому подарував Миколай. В основному, це були солодощі - кіндери, рафаело, твікси і мілківеї, жувачки і екзотичні фрукти. Спробувати кокос, наприклад, мріяли всі.

Єдине, що відрізняло моє свято - це традиція класти подарунки не лише під подушку, а й в чобітки. Моя родина тривалий час жила в Аргентині і звідти привезла звичай класти приємні дрібнички у черевик або шкарпетку на Миколая.

Так збираєшся до школи, засуваєш ногу в чобіток, а там щось шурхотить. Різочки не отримувала ніколи, але серйозні розмови у переддень свята були.

«Якщо хочеш щось отримати - маєш працювати на авторитет» перед Миколаєм та й не тільки казав тато. Улюбленими подарунками були канцтовари, солодощі, книжки - мріяла стати археологом або ентомологом і особливо чекала на всілякі такі, тематичні.

Назар ПАЩУК, волинський комік, лідер команди «Замок Любарта»


День святого Миколая, звісно, святкували. Я, як кожна дитина, не змикав очі вночі, щоб побачити Миколая. Але як би не старався, все одно засинав і вже вранці прокидався з подаруночками.

Оскільки в мене день народження буквально за декілька днів після Миколая, серйозні подарунки чекали мене незабаром. А на Миколая особисто мене найбільше цікавили солодощі і мандаринки.

Лякати різочкою, лякали, але жодного разу цього не сталось :) Напевно, я виправлявся. Мені з часом стало приємніше дарувати подарунки, але і отримувати їх це класно. А що саме - неважливо, головне щоб щиро та від серця.

Богдан КОВАЛЬ, журналіст


Я завжди святкую це свято, адже мої дідусь і бабуся Миколайовичі, а тому ще з дитинства у мене було це свято.

Зазвичай я отримував подарунки у вигляді солодощів та іграшок, які, звісно, замовляв у Миколая. Пригадую, що кілька разів у мене були ще й гілочки під подушкою, але це не щороку :)

Наталка ВОЙТОВИЧ, телеведуча


День Святого Миколая в моєму дитинстві з'явився у шкільні роки, але вдома ми відразу підхопили традицію «подарунків під подушкою». Листів Миколаю тоді я не писала, а от сьогодні - пишу. В дитинстві я знаходила солодощі, коли стала підлітком - солодощі і гроші.

Різочок НІКОЛИ не клали, хоча я не скажу, що була дуже слухняною. Важко згадати, про які подарунки мріяла, але я була не дуже вибаглива, раділа всьому.

Тетяна ВЛАСОВА, співачка з Луцька, вокалістка гурту АССА


Миколая – це було одне з улюблених свят дитинства! Я навіть довгий час вірила, що це дійсно Миколай приходить вночі і кладе подарунки під подушку. Аж поки одного разу не прокинулась і не побачила, що насправді це робить мама :) Не дуже, правда, засмутилась, бо солодощі під подушкою все одно залишились.

Власне, солодощі і мандарини завжди були основним подарунком на Миколая, інших подарунків я особливо й не хотіла – вони чекали своєї черги вже на Новий рік.

Чи дарували різочки під подушку? Ну що ви, які різочки, я ж була чемна і слухняна дитина! До речі, коли мені було років 12, Миколай почав приходити і до моїх батьків теж – ми з братом готували для них якісь дрібнички і намагались потайки покласти їм під подушку.

Скажу чесно, я й досі люблю 19 грудня прокинутись і подивитись, що ж такого приніс мені Миколай. Мій чоловік про це знає, тому і зараз ми з ним обоє в цей ранок знаходимо під подушками якісь символічні подаруночки.

Тарас БОЖИДАРНІК, професор ЛНТУ


Поки сам був дитиною, то не святкував, а як став татом, то все стало по-іншому :) Зараз виглядаємо з дітьми Миколая та чекаємо Нового року і приємних сюрпризів на свята.

Щодо подарунків, то найбільш запам'ятався подарунок від тата, дуже бажаний був - підзорна труба. Різочки на свято не отримував, а в побуті було по-різному! :)

З приводу бажань, то дуже хотів новий велосипед, але отримав хокейну клюшку (логічно, зима все ж у ці свята). Це стало стимулом на весні підзаробити на саджанцях, що продавав на Старому ринку, і на свій День народження все ж отримав бажаний подарунок.

Людмила ДЕНИСЕНКО, директорка Луцького зоопарку


Подарунків чекала на Миколая, батьки зазвичай дарували солодощі або книги. Тепер такі подарунки готую під подушки своїм дітям.

Різок під подушкою не пам'ятаю. Щоб хотіла отримати… Важко сказати. Я ціную різні подарунки - головне увага.

Сергій СКУЛИНЕЦЬ, шоумен


Ми святкували День святого Миколая. Дарували зазвичай цукерки. Під подушку різочок не клали. На сьогоднішній для мене подарунок - це зробити благодійні свята для дітей, які цього потребують.

Костянтин ЯВОРСЬКИЙ, журналіст


У моєму ще радянському дитинстві був лише Дід мороз, і то я ржав з цієї міфічної істоти ще років з трьох. А загалом свято Нового року - чудове. І те, що їх тепер декілька - теж нормально.

Катерина ДУЛАПЧІЙ, піарниця


Ми щороку святкуємо це свято, бо батько Микола і це вже стало традицією! :) Даруємо один одному хороші побажання, ну а дітям - різні подарунки. Дочці готую щось корисне і потрібне, цьогоріч - це буде плед і подушечка у формі такси :) Різочок мені ніколи не дарували. Від Миколая хочу отримати лише гарний настрій і щоб усі були живі-здорові!

Галина ПАДАЛКО, телеведуча


Не скажу, що ми святкували якось по-особливому. Як і більшість. Я зі строгої інтелігентоної родини викладачів, тому в мене особисто було 2 вида подарунків: книга і мандаринки або різочка. З невеликим відривом у кількості, але все ж частіше дарували книги.

Ігор ГУЗЬ, народний депутат України


Найбільший спогад – саме очікування подарунка від святого Миколая, який знаходив вранці під своєю подушкою. Щороку разом із матір’ю приблизно за тиждень до свята писав листа. Просив, щоб Миколай приніс багато солодощів, які люблю і досі, а ще - цікаву літературу на історичну тематику.

Різочку, на щастя, ніколи не отримував (сміється – ред.). Вітаю усіх волинян з прийдешніми новорічно-різдвяними святами. Вірю, що 2018-й відкриє для нас нові можливості та перспективи і впевнений: усі починання будуть успішними!

А що вам приносив святий Миколай? Діліться своїми кумедними історіями у коментарях ;)

Підготувала Ольга ЗЕЙЛИК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні