--> В ефірі волинського ток-шоу говорили про гендерну нерівність | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В ефірі волинського ток-шоу говорили про гендерну нерівність

3
2
В ефірі волинського ток-шоу говорили про гендерну нерівність
У сучасному суспільстві проблема дискримінації за статевою ознакою стосується не лише жінок. Часто трапляються ситуації, коли порушуються і права чоловіків.

Про це говорили в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд Live" на телеканалі "Нова Волинь", - пише "Конкурент".

Як розповіла християнський сімейний психолог Альона Юхимчук, одне із порушень, трапляється надзвичайно часто, можна спостерігати під час розлучення, коли в 98% випадків діти залишаються з матір'ю.

"Це стереотип, і так не має бути. Чоловік і жінка обоє беруть участь у вихованні дітей. Інша справа, що не завжди вони знаходять спільну мову", – зазначила Альона Юхимчук.

Такої ж думки дотримується і директорка ГО "Гендерний центр", професорка політології Оксана Ярош. Вона вважає, що такий стан речей є несправедливим.

Окрім того, в суспільстві вкорінилися стереотипи, відповідно до яких як жінки, так і чоловіки повинні відповідати якимось вимогам, мати "жіночі" і "чоловічі" якості.

"В нас чоловік – мачо, машина для заробляння грошей, він завжди успішний і в нього має бути "набір". Якщо він з цим "набором" не справляється, значить він неуспішний. І далі виходить інша цифра: суїцидальні випадки (самогубства) – це здебільшого чоловіки. Це більше 80 %", – розповіла директорка ГО "Гендерний центр".

Чоловіки, зі слів Оксани Ярош, страждають від гендерних стереотипів не менше, ніж жінки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і є
Відповісти
Да чоловік завжди повинен заробляти гроші,а жінка прагне лише сидіти вдома і побільше дітей при цьому
Відповісти
Хай кожен робить те,що хоче. Жінка не зобов'язана сидіти вдома з дітьми
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні