--> Київстар оштрафували на 21 мільйон гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Київстар оштрафували на 21 мільйон гривень

0
8
Київстар оштрафували на 21 мільйон гривень
Антимонопольний комітет України оштрафував українського мобільного оператора «Київстар» на 21 млн грн через неправдиву інформацію щодо послуги посекундної тарифікації.

Про це повідомив голова комітету Юрій Терентьєв у Facebook, - пише Захід.НЕТ.

«Вчора 14.12.2017 комітетом було ухвалене рішення у справі проти відповідача ПрАТ «Київстар» про недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації щодо умов тарифікаціі, що вводить в оману (порушення статті 15-1 ЗУ «Про захист від недобросовісної конкуренції»)», – написав Терентьєв.

За його словами, оператор в своїй комунікації щодо умов тарифікації використовував три типи тверджень, в двох з яких зазначалось, що тарифікація «посекундна». Однак, фактично це твердження було неправдивим, адже вартість повної хвилини розмови списувалась в першу секунду розмови.

«Накладено штраф у розмірі 21 млн 307 тис. 597 грн», – зазначив у повідомленні Терентьєв. Також додав, що 18 вересня цього року аналогічне рішення було ухвалене щодо оператора «Лайфсел», тоді було накладено штраф у розмірі 19 млн 466 тис. 840 грн.

До слова, 2016 року аналогічну справу АМКУ розглядав і проти мобільного оператора «Vodafone-Україна» (ПрАТ «МТС Україна»), проте її було припинено, оскільки компанія виконала рекомендації Антимонопольного комітету і виправив неправдиву інформацію.

Натомість прес-служба компанії Київстар наголошує - тарифікація голосових викликів у мережі повністю відповідає вимогам Закону України «Про телекомунікації» і «Правилам надання та отримання телекомунікаційних послуг».

«Київстар повідомляє, що претензії АМКУ не стосуються тарифікації голосових викликів, а виключно того, як компанія інформувала про це абонентів. Київстар доносить до абонентів інформацію про спосіб тарифікації викликів через усі канали комунікацій, у тому числі – на офіційному сайті компанії, в рекламних матеріалах, у доступній та зрозумілій формі та у визначений законом спосіб", - наголосили у прес-службі оператора.

"Відповідно до Закону про телекомунікації кожен телеком оператор самостійно встановлює тарифи і спосіб тарифікації тривалості надання послуги. Закон вимагає, щоб для обчислення вартості послуг застосовувалась тарифна одиниця (одиниця обсягу послуги) – секунда, хвилина, обсяг даних, кількість повідомлень, тощо. Київстар повністю дотримується цих законодавчих вимог", - йдеться у повідомленні.

"Київстар завжди діє в інтересах абонентів й у рамках чинного законодавства України. З огляду на це, усвідомлюючи занепокоєння АМКУ щодо можливої недосконалості певних формулювань у комунікації з абонентами, компанія завчасно вжила відповідних заходів для того, щоб зробити таку комунікацію більш зрозумілою. При цьому, питання щодо можливого оскарження Київстаром рішення АМКУ про накладення штрафу наразі розглядається", - резюмують у компанії Київстар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні