--> «Мою доньку скалічили під час пологів», - волинянка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Мою доньку скалічили під час пологів», - волинянка

0
-4
«Мою доньку скалічили під час пологів», - волинянка
Мешканка селища Іваничі Катерина Марчук стверджує, що її дитина отримала інвалідність у результаті пологової травми.

Шанси знайти і покарати винних великою мірою залежать від медичної експертизи, висновки якої жінка отримає аж через 2 роки, - пише "Буг".

Єва Марчук народилася у листопаді 2015-го року в пологовому відділенні Іваничівської лікарні й відразу потрапила до реанімації. Діагноз – крововилив потиличної ділянки внаслідок пологової травми.

Мама дівчинки Катерина Марчук написала заяви у обласну прокуратуру та поліцію. Щодо колишнього завідуючого пологовим відділенням Іваничівської ЦРЛ Віталія Послєдніка, який приймав пологи, відкрито кримінальне провадження. За два роки справа, яку розслідують у Іваничівському відділенні поліції, практично з місця не зрушила, було призначено медичну експертизу.

“Прислали висновки експертизи з Луцька, де ані слова не згадано про причини крововиливу, зміщення кісток, родову травму. Експертизу, до слова, робили 8 місяців. Мене ніхто ні разу не викликав. Офіційної відповіді про те, чому так довго готують висновки, я не отримувала”, – розповідає Катерина Марчук.

У розслідуванні такі документи відіграють велику роль. Висновки медичної експертизи є найголовнішим аргументом, адже ні в правоохоронних органах, ні в судах немає фахівців з медичних питань.

“У нас виникло дуже багато запитань до волинських експертів, тому відправили матеріали на повторну експертизу в Київ. Згодом отримали відповідь: результати будуть через 2 роки, а через такий тривалий час справу, звісно, закриють”, – каже жінка.

Вона дуже хоче, щоб винних у каліцтві її доньки притягнули до кримінальної відповідальності, адже стверджує, що інвалідність дитина отримала у результаті пологової травми. Лікар, що приймав пологи, своєї вини у недузі дівчинки не вбачає.

Єві нещодавно виповнилося 2 роки, вона навчилася говорити “так” і “ні”, почала самостійно ставати на ноги.

Найшвидший спосіб допомогти дівчинці – перерахувати кошти на картку ПриватБанку 4149 4978 4195 1926 (Марчук Катерина).

Мама маленької Єви попри складний діагноз вірить в одужання своєї донечки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні