--> Майже 300 українських чиновників офіційно їздять на «бляхах» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Майже 300 українських чиновників офіційно їздять на «бляхах»

1
-1
Майже 300 українських чиновників офіційно їздять на «бляхах»
Найбільше Українські посадовці задекларували на праві користування (зрідка - в оренді) 295 автомобілів, зареєстрованих на іноземних громадян або компанії. Найбільше таких власників у Закарпатській та Львівській областях, пише Bihus.info.

Перші автівки на іноземній реєстрації у західних регіонах почали з’являтися ще в середині 2000-х, до того як це стало мейнстрімом по всій Україні. Зазначається, що масово закуповуватися «євробляхами» чиновники та інші декларанти почали останнім часом. Більше половини всіх задекларованих автівок (53,5%) з’явилися саме 2016 року. Для порівняння, у 2015-му були набуті лише 16,9% від усіх транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Найбільшими шанувальниками таких автівок виявилися чиновники із двох прикордонних регіонів – Закарпаття (25,7% від усіх автівок) і Львівщини (20,6%). На єврономерах тут їздять усі – від лісників і до місцевих депутатів, суддів, прокурорів і працівників ДФС, які навпаки мали б займатися їх розмитненням.

І замикає трійку Київська область та місто Київ (11,1% від усіх «блях»).

Поряд із бюджетними автівками нерідко трапляються і більш представницькі моделі. Згідно із аналізом декларацій, чиновники їздять такої на дев’яти Volkswagen Touareg, восьми Mercedes-Benz ML-класу, семи BMW Х5, п’яти Land Rover Freelander, трьох Jeep Grand Cherokee, двох Audi Q7 і двох Lexus.

Такими шанувальниками люксових «блях» є: депутат Ужгородської міськради Михайло Чурило, який орендує BMW 750 2013 р. в. і Mercedes-Benz S350 2015 р. в. у чеських компаній; головний інспектор відділу обслуговування платників Маріупольської податкової Марина Сердюк, чоловік якої їздить по довіреності на Lexus LS 430 і Mercedes-Benz CLK 500, що належать іноземцям (щоправда, судячи з прізвищ, вони, швидше за все, є громадянами Росії, а не європейцями); та голова Віта-Поштовської селищної ради Дмитро Шульган, який користується BMW Х5 і Mercedes-Benz ML320, оформленими на литовську компанію MB 'FLP CTP HYDRAULICS'.

У той час доки рядові чиновники декларують «євробляхи», у деклараціях нардепів можна побачити набагато цікавіші транспортні засоби, оформлені на іноземні компанії. Наприклад, нардеп Віталій Купрій вказав довіреність на яхту Bavaria 44, що належить ліберійській компанії CIS DRS LLC. А дружина його колеги Євгена Балицького користується літаком Beech BE76 Duchess англійської компанії ASSET LEASING SERVICES LTD.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки нас гноблять неможливістю розмитнювати європейські авто, депутати на яхтах і літак схожу схему крутять. Виходить всім цікаво не платити в бюджет податки - так як бюджетні кошти розтринькуються не для громадян.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні