--> Львівський суд у захопленні 52 га землі визнав винним тракториста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Львівський суд у захопленні 52 га землі визнав винним тракториста

0
-2
Львівський суд у захопленні 52 га землі визнав винним тракториста
Городоцький районний суд Львівської області затвердив угоду про визнання винуватості між трактористом «Вест Агро Груп» та прокурором у справі про незаконне використання понад 52 га. Про повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на антикорупційний сайт «Наші гроші. Львів» з посиланням на вирок суду.

Згідно з даними в реєстрі, 17 серпня цього року слідчий відділ Городоцького відділення поліції розпочав досудове розслідування щодо самовільного зайняття земельної ділянки (ст. 197-1 ККУ) в урочищі «Біля дубового лісу» на території Татаринівської сільради у Городоцькому районі. Ділянка була незаконно засіяна соєю.

У вересні цього року за клопотанням слідчих суд арештував ці землі, заборонивши в тому числі збирати врожай та проводити будь-які агротехнічні роботи. Втім за кілька днів на полі виявили техніку, яка збирала врожай. Суд арештував і вилучену техніку та майно: три комбайни і трактор виробництва John Deere, два причепи та зібрану сою.

Через три тижні після цього до суду надійшов обвинувальний акт щодо тракториста компанії «Вест Агро Груп» Ігоря Котова. Щоправда, його обвинувачували не в самовільному зайнятті земельної ділянки, а в самоправстві (ст. 356 ККУ).

У вироку вказано, що Котов ще 29 квітня «із використанням найманої техніки самовільно засіяв земельну ділянку площею 52 га що відноситься до земель резервного фонду сільськогосподарського призначення», чим завдав 60,1 тис. грн шкоди.

20 вересня прокурор та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості, згідно з якою тракторист Котов «беззастережно визнає вину» та згідний сплатити 510 грн штрафу. Суд цю угоду затвердив. Також суддя зняла арешт з усієї техніки, а майже 54 тонни зерна сої суд залишив у розпорядженні не тракториста, а ТОВ «Вест Агро Груп».

Як пишуть «Наші гроші. Львів», Ігор Котов ніколи не реєструвався приватним підприємцем та не був засновником чи керівником юридичних осіб. ТОВ «Вест Агро Груп» має в обробітку 10 тис. га і вирощує в тому числі сою. 20% «Вест Агро Груп» належить Ігорю Зваричу, 80% – Гжегожу Кобелюху.

Один із арештованих комбайнів повернули компанії ТОВ «Торговий Дім Лемберг», яка належить вже згаданому Ігорю Зваричу та Іванні Зварич. Завдяки ухвалі про арешт також відомо, що трактор та один причіп належали «Вест Агро Груп». Імена власників іншої арештованої техніки були втаємничені судом.

Раніше повідомлялось, що саме в компанії «Вест Агро Груп» було заарештовано поле, а так як туди ще й приїхали працівники підприємства, які не знали про арешт саме цієї ділянки, то і вся техніка була вилучена на штраф-майданчик. Збір сої перервався на 1,5 доби, а підприємство отримало чималі збитки, поки вдалося повернути комбайни в роботу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні