--> Українцям дозволили ввозити 10 тисяч євро | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям дозволили ввозити 10 тисяч євро

0
4
Українцям дозволили ввозити 10 тисяч євро
Національний банк України (НБУ) спростив порядок ввезення в Україну іноземної валюти резидентами та вдосконалює порядок її вивезення. Про це повідомляється на сайті фінансового регулятора, - пише Захід.НЕТ.

Відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ №127 від 12 грудня 2017 року «Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України», яка набирає чинності з 14 грудня.

«Сьогодні фізичні особи-українці можуть ввозити в Україну понад 10 тис. євро готівкою в еквіваленті за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, та квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цієї готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті», - йдеться в повідомленні.

Надалі українці зможуть ввозити таку суму без підтверджувальних документів, тобто тільки за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі. Водночас, вивезення за межі України понад 10 тис. євро фізичними особами-резидентами в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними коштів з власних рахунків у банках, та квитанції про здійснення валютно-обмінної операції (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Нагадаємо, в серпні Нацбанк повністю скасував обмеження на зняття коштів з банківських рахунків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні