--> Волинська область може збільшити території | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська область може збільшити території

0
14
Волинська область може збільшити території
Депутати облради планують звернутися до центральних органів влади, бо до Берестечка хоче приєднатися село Пляшева Рівненської області.

Про це йшлося під час форуму «Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації» 12 грудня, - пишуть Волинські новини.

Організатор форуму - Волинський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку.

Перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик зазначив, що під час останньої сесії депутати ухвалили два рішення, пов’язані з ОТГ – надали дозвіл на внесення змін у перспективний план та прийняли звернення до центральних органів влади щодо внесення змін до законодавства, які дозволили б окремим селам, які історично тяжіють до центрів ОТГ, приєднуватися до них.

З його слів, на Волині є понад 20 випадків, коли два-три села з однієї сільради бажають приєднатися до однієї ОТГ, а два-три села – до іншої.

Також лишається питання коригування меж області: за Берестечком фактично закінчується Волинська область, а поле Берестечківської битви розташоване на території села Пляшева Рівненської області.

Тому, ймовірно, депутати Волиньради розглядатимуть це питання та звертатимуться до центральної влади з проханням врахувати історичне значення і врегулювати такі випадки в Україні, дотримуючись принципу добровільності об’єднання громад.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні