ТОП дотепних цитат року по-волинськи

1
8
ТОП дотепних цитат року по-волинськи
Кажуть, що цитата – це людська мудрість в одному реченні. Чи не кожен додавав влучні висловлювання у свою «домашку» в школі, університетські практичні, публічні промови та й просто користувався ними у побуті, наприклад, сказавши глибокі слова під час ювілею улюбленого дідуся або бабусі. Приємно ж почути похвалу на кшталт: «Які у нас розумні онуки!».

Є цитати, котрі стали майже легендарними серед лучан, але чи такі ж вони серйозні та поважні, як люди, з чиїх вуст злетіли?..

«Волинь24» підібрало для вас найяскравіші вислови відомих волинян та про них у 2017-ому році.

Депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін під час сесії 4-го грудня: «При Януковичі краще жили, ніж при вашому Порошенкові».

Депутат Луцькради Микола Федік після нахвалювання «укропівців» на липневій сесії міської ради іронічно: «Просто якби була одна партія – тільки «УКРОП», – було б все чудово».

Депутат Луцької міської ради Євген Ткачук до жінки-колеги Алли Надточій під час сесії 4-го грудня: «Пані Алла, ви не в курятнику, а на сесії. Якщо хочете кудахтати, то йдіть в курятник!».

Голова ОДА Володимир Гунчик про продаж алкоголю без акцизних марок: «У Володимирі є така Леді Гага, яка щоденно продає 150 ящиків водки неофіційно. Ніхто не знає хто це. Її вже неодноразово штрафували, але хтось, видно, зверху зонтік тримає над цією дамою».

«Плівки Тиводара» – записи телефонних розмов керівника громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара, в яких він дає вказівки стежити за людьми, а також – купувати спецзасоби.

Один із записів – Олександр Тиводар дає керівнику «групи негласного спостереження» Роману Демидюку вказівку замовити в конкретному інтернет-магазині спеціальні засоби, закамуфльовані під кепку і годинник:
Т: Я тобі там скинув, ти бачив.
Д: Альо. Куди саме? На «Вотсап»?
Т: Да.
Д: Зараз подивлюсь. А! Єсть, єсть.
Т: А, дивися. Там, карочє, цей сайт, там можна вибрати. Там є кєпка, можеш, типу, її замовити. І, етот самий, і вибери там часи. Подивися, який в тебе. Щоб і для жінки підійшло. Можеш собі ще взяти. Кажуть, що це гавно китайське.
Д: Техніку, техніку бачу. Да. Бачу, бачу.
Т: От, дивися, вибери там саме лучшеє, що є допустім. Кєпку можеш вибрати.
Д: Угу.
Т: Часи кажуть, що ета гавно канєшно китайське, але може так. Ти сам кажеш, шо тобі нравиться.
Д: Я поняв, поняв. Але там Петрович не протів?
Т: Шо, шо Петровіч не протів?
Д: Ну, щоб, типу, це все вибирати?
Т: Який Петрович?
Д: Ну, як який. Ну, я маю на увазі, щоб було все згідно «ціна-якість».
Т: А при чом тут Петрович, бл*ть?


Голова обласної ради Ігор Палиця про «плівки Тиводара»: «Матюкатися – це канєшно лишнє, а все решта – я не знаю. …Матюкатися не можна, пити не можна, палити не можна, лякати не можна».

Член виконкому Луцькради Ігор Алєксєєв 15-го листопада про кіоски на газонах: «Вони були, є і будуть, як Лєнін».

Екс-секретар міськради Юлія Вусенко про рішення депутатів міської ради, які спершу поновили її на посаді, а тоді – знову «попросили»: «Сьогодні мене звільнили, а завтра – Трампа».

Депутат Микола Яручик під час сесії міської ради у березні: «Сьогодні я участь в сесії брати не буду. Я поїду білити дерева і потім у «Фейсбук» відзвітуюсь». До слова, за цю промову обранцю громади вручили символічний «Оскар».

Депутат Луцькради Павло Данильчук під час засідання бюджетної комісії 13-го грудня про ілюмінацію на Театральному майдані: «Це ганьба! Я вважаю, що це труси висять на центральній площі і підсвічуються. 900 тисяч потратили впусту».

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик про виділення Шацьку майже 2 мільйонів гривень із освітньої субвенції на придбання сміттєвоза: «Ми робимо шахер-махер».

Головний «радикал» країни Олег Ляшко під час перебування в Луцьку 15-го червня: «А хто такий Ігор Палиця?».

У лютому російський ЗМІ опублікував інформацію про те, що «депутат-бандерівець» з Волині Ігор Гузь поїхав у США. «Пі*араси шевеляться», - прокоментував ситуацію нардеп.

Депутат Луцькради Сергій Була під час сесії 29 червня запропонував «скинутися» на купівлю пари для папуги Блу з луцького звіринцю: «У мене є пропозиція до колег: найбагатші, відповідно до версії журналістів, п’ять депутатів, скиньтеся по тих 200 доларів, щоб ще одна блакитна папуга ара радувала нам око». Зрештою, папузі вже ж знайшли пару у Чернівцях.

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська під час оперативної наради 14-го листопада зауважила, що працівники творчо підходять до своєї роботи: «Наші інспектори перевдягаються в різних осіб для того, щоб зробити контрольні закупки алкоголю. Для того, щоб здійснити закупку однієї ємності речовини треба мати неабиякі акторські здібності».

Декілька «перлів» було й під час чи не найскандальнішої сесії міської ради року, що відбулася 15-го березня. Тоді луцькі депутати боролися за посаду секретаря.

Обранець громади Олександр Кравченко до Юлії Вусенко: «Ви не повинні думати. Ви повинні вести сесію!».

Депутат Євген Ткачук: «Не робіть совинячі очка!».

Активіст Сергій Рижков: «І прапор Євросоюзу в міськраді змініть на прапор «УКРОПа!».

Чинний секретар Григорій Пустовіт: «Юлія Василівна, я ще не старий дєд. Ви мене не списуйте».

Директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка про те, чи можна в дощ ремонтувати дороги: «За таке, як то кажуть, треба забирати лопату і бити нею по голові».

Депутат Волинської обласної ради та керівник КП «Волинприродресурс» Василь Столяр під час сесії 7-го вересня заявив, що ОДА лише дає відписки у питанні видобутку торфу: «Проходить 30 днів і ОДА дає відповідь: «Злітайте в космос, потом на Юпітєр, а потом в прокуратуру». Харашо. Потім апять 30 днєй: «Злітайтє на Марс, Нєптун і всьо астальноє».

Підготувала Надія МІЩУК («Волинь24»)
Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Особливо "дотепні" в тиводара. Бидло є бидло. Воно і Африці бидлота.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні