--> Під Луцьком відкрили нову церкву | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під Луцьком відкрили нову церкву

3
-2
Під Луцьком відкрили нову церкву
У селі Рованці, що під Луцьком, відкрили нову церкву.

У цьому священикам допомагали багато меценатів. Троє не дожили до відкриття храму. Серед них і відомий луцький бізнесмен Петро Гордійчук. Під час першої літургії в храмі священики подякували усім, хто долучився до спорудження святині та згадали померлих, - повідомляє 12 канал.

До слова, церкву назвали на честь Святого апостола Андрія Первозваного саме через те, що багато спонсорів носять саме це ім’я.

Будували церкву шість років. Увесь цей час, як годиться, разом із будівельниками роботи виконував і настоятель храму. Каже, що хоча ще й залишилися деякі внутрішні роботи, проте нарешті може повністю приділити час тому, щоб в людських душах розвинути потребу в молитві. Також планує відкрити недільну школу.

Українська православна церква Київського патріархату щороку відкривала до десяти храмів на Волині. І хоча з початком війни на сході країни, цей процес трішки сповільнився, але впродовж 2017-го вдалося освятити шість церков.

Наступного року церковники планують вже взимку освятити ще два храми – у селі Гаразджі та у Луцьку на території другої міської лікарні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Нову церкву, п"ять шкіл, три садочки і одну бібліотеку" - отак звучали б новини в нормальній державі...
Відповісти
В статті написано, що церква побудована на кошти благодійників. До чого тут держава???
Відповісти
Як ви вже надоїли.Нитіки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні