--> «Зліпили» фіктивний акт і зрізали здорові дерева, – член луцького виконкому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Зліпили» фіктивний акт і зрізали здорові дерева, – член луцького виконкому

3
-4
«Зліпили» фіктивний акт і зрізали здорові дерева, – член луцького виконкому
Дерева, які зрізали на вулиці Лесі Українки у Луцьку, були здоровими, а документи про їхню аварійність – не відповідають дійсності.

Про це заявляє член Луцького виконкому і член постійної комісії з визначення стану зелених насаджень та ухвалення рішення про їх видалення Ігор Алексеєв.

«Вони пішли абсолютно законним шляхом. Зібрали комісію, членом якої я є, і на одному з засідань це питання розглядалося. Заяву про те, що дерева треба зрізати, написав власник ресторану «Театральний». Тоді це питання викликало дуже бурхливе обговорення, в тому числі – і з мого боку. Я пояснював: якщо ми почнемо зрізати дерева за заявою орендарів, то в Луцьку взагалі не залишиться дерев», – розповідає Алексеєв.

За його словами, це питання не набрало потрібної кількості голосів.

Тим часом, заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук каже, що усі присутні члени комісії, окрім Алексеєва, підтримали зрізання дерев.

«Є акт огляду від 30 червня і протокол комісії – від 21 липня. Комісія оглянула, винесла і проголосувала дозволити провести санітарне вирізування сухих, пошкоджених, аварійних гілок на цих трьох деревах, а другим пунктом – надати дозвіл видалити їх після періоду вегетації, тобто – в осінньо-зимовий період. Алексеєв був на цій комісії і єдиний проголосував проти. Всі решту, а це – Петрочук, Гламазда, Бас, Гелета, Ковальчук, Комаров, Федончук, Чебелюк – проголосували за знесення», – запевнив заммера.

Як розповідає Ігор Алексеєв, зрізали дерева «з феєричною швидкістю».

«Мені розповіли очевидці, що три дерева зрізали за 15 хвилин, це надзвичайна швидкість. Із трьох дерев, які зрізали, одне дійсно було аварійним, а два – здоровими. Вони «зліпили» фіктивний акт і зрізали здорові дерева», – каже член виконкому.

Ймовірно, така «швидкість» була пов’язана із небажанням зіштовхнуитися з протестами лучан. Як відомо, влітку під час ремонту вулиці Лесі Українки планувалося знесення усіх старих дерев, проте мешканці виступили проти. Одним із найбільших активістів, які захищали насадження, був Ігор Алексеєв.

«Формат ставлення до зелених насаджень повинен змінитися. От зробили спеціальну комісію, а чим вона займається? Збираються тільки, щоб проголосувати за чергове вбивство рослини. За останні кілька років зрізали три-чотири тисячі дерев. А посадили скільки? І якщо Петрочук хоче за заяво своїх друзів і родичів зрізати дерева – хай це робить в себе на подвір’ї», – емоційно коментує Алексеєв.

Натомість, заступник міського голови запевняє, що згідно із затвердженими документами, «Театральний» має найпізніше до 1 квітня на місці зрізаних дерев «здійснити посадку крупномірних саджанців липи».

На акті пише, що дерева ''в незадовільному стані'', але - не ''в аварійному''
На акті пише, що дерева ''в незадовільному стані'', але - не ''в аварійному''
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заборонити там літнє кафе, і заставити викорчувати пеньки власним коштом, і обов'язково на тих же місцях висадити молоді дерева. Що це за захват частини пішохідної вулиці?! Ганьба Театральному!!! Знести ті обгородження, розібратися хто надав їм такий дозвіл.
Відповісти
"Подякуймо" цьому ресторану, проходячи завжди мимо.
Відповісти
Якщо хтось не знає - тодерева ростуть дуже довго.поки нові посадять..., поки вони виростуть....( якщо приживуться, що дуже складно в теперішніх умовах в місті для рослин).Так і будемо жити в камені, бетоні , в кондиціонерах. А кафешки будуть займати і всі тротуари і все навкруг.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні