--> «Підняття мінімальної заробітної плати – не політичний крок», - луцький нардеп | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Підняття мінімальної заробітної плати – не політичний крок», - луцький нардеп

1
-6
«Підняття мінімальної заробітної плати – не політичний крок», - луцький нардеп
Нардеп від Луцька Ігор Лапін вважає позитивним кроком анонсоване можливе підняття мінімальної заробітної плати до 4,1 тисячі гривень.

Про особливості державного бюджету на 2018 рік розповів народний депутат від Луцька Ігор Лапін в ефірі «112.UA».

«Я хотів би, щоб мінімальна зарплата була 10 тисяч гривень, але потрібно виходити з реалій. Водночас черговий крок зробили, підняли мінімальну заробітню плату», - зауважив парламентар.

«Я не вважаю зростання соціальних гарантій політичним кроком, адже, якби Володимир Гройсман говорив про це перед тим, як стати Прем’єр-міністром, то, можливо, сумніви і закрадалися. Зараз такі кроки я розцінюю, як прогнозування бюджету, інфляції, курсу гривні до долара», - додав він.

«Тенденція до росту в нас все-таки є. Як би не кричали «зрада», минулого року та позаминулого бюджети були виконані і зарплати піднімаються», - сказав Лапін.

Зауважимо, Президент Петро Порошенко 4 грудня під час виступу на Другому всеукраїнському форумі об’єднаних громад заявив про можливе підняття мінімальної заробітної плати до 4,1 тисячі гривень.

Народний депутат зауважив, що зараз помітні наслідки реформи, які були запущені ще урядом Арсенія Яценюка і, незважаючи на «пусту казну», яку отримали в 2014 році, зараз бюджет наповнюється і не лише за рахунок зовнішніх запозичень.

«Коли Гройсман став прем’єр-міністром, прогнози були різні. Я тоді говорив, що часи закручування гайок пройшли, тепер треба пожинати плоди того, що назакручували. Тому доведеться йти на непопулярні кроки, але й доведеться займатись соціально-економічними питаннями, реформами. І, думаю, найближчі два роки перші результати реформ 2017 будуть, і будуть успішними», - підсумував народний обранець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попереднє підняття мінімалки призвело до стрибка цін і ослаблення гривні,теперішнє підняття зарплати потягне підняття цін і здешевлення гривні,отже це ні що інше як розкручування інфляціі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні