На Маневиччині виграли 1,5 мільйона євро на ремонт і освітлення сільської дороги

2
-7
На Маневиччині виграли 1,5 мільйона євро на ремонт і освітлення сільської дороги
На Маневиччині відремонтують майже 17 кілометрів дороги до села Костюхнівка.

Провести такі масштабні роботи зможуть завдяки реалізації проекту районної державної адміністрації та польської гміни Біляна під назвою «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони».

Переможці конкурсу визначили 7 грудня під час засідання Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

– Загальний бюджет проекту складає понад 2,6 млн. євро. З них більше 1,5 мільйона євро використають для ремонту 16,8 км автомобільної дороги з асфальтовим покриттям на відрізку від села Костюхнівка до автомобільної дороги М-О7, - повідомив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Також планується проведення вуличного освітлення по цій відремонтованій дорозі в 4-х прилеглих населених пунктах (села Гута Лісівська, Лісове, Костюхнівка та Вовчицьк) та придбання спецавтомобіля для обслуговування доріг.

- Дякую усім, хто долучився до підготовки проекту, насамперед начальнику відділу економрозвитку та інвестицій РДА Надії Савчук та першому заступнику Андрієві Бураку. Особлива вдячність директору Центру українсько-польського діалогу "Костюхнівка" Ярославу Гурецькому. Таки чином ми все більше отримуємо реальних позитивних результатів. Тому і цей УСПІХ доводить, що ми все правильно робили і робимо! І Маневиччина точно далі буде оновлюватись, хто б і скільки нам не заважав і не перешкоджав, - написав Андрій Линдюк на у Фейсбуці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не виграли, а поляки дали, щоб краще добиратись до Костюхнівки, адже там знаходиться кладовище Битва під Костюхнівкою вважається найбільшою польською битвою Першої світової війни. Це був перший момент, коли всі три бригади Польських легіонів билися разом, вступивши в бій з у кілька разів чисельнішим російським військом. 20 серпня 2016 р. на Волині вшанували 100-річчя цієї битви.Найтяжчі бої провадила І бригада легіонерів під командуванням Юзефа Пілсудського. Тоді тут загинуло близько 2000 воїнів, але ця кров не була даремною: завдяки героїзму та самопожертві легіонерів, які полягли під Костюхнівкою (Маневицький район Волинської області), стала можливою майбутня незалежність Польщі.
Відповісти
Бачите, як воно. А облізлий линдюк не вилазить з геморойного крісла, але вмить присвоїв всі заслуги собі. Це ж треба так вміти. Артист маневицького шапіто.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні