Завод сирів «Комо» зсередини

1
5
Завод сирів «Комо» зсередини
На підприємство «Дубномолоко», де виробляють продукцію торгової марки «КОМО», завітали 25 депутатів Рівненської обласної ради, аби оглянути потужності та ознайомитися із процесом виготовлення продукції.

Обранці громади ініціювали проведення виїзного дня депутата, який відбувся 7 грудня, - пише ВолиньPost.


Вже третій рік поспіль продукцію торгової марки «КОМО» визнають найкращим твердим сиром України - марка отримала відзнаку «Вибір Країни - 2017». Незалежна експертна організація оцінила якість продуктів «КОМО» на найвищому рівні. Завод, який знаходиться в Дубно - лідер сироробної продукції та одне із найпотужніших підприємств галузі у країні. У 2007 році тут провели реконструкцію та закупили іноземне обладнання, обсяг інвестицій сягнув 30 мільйонів доларів.


«Ми пишаємося тим, що найпотужніший завод із виробництва твердих сирів, плавлених сирів та суперсиру розташований в Дубно, адже вдається забезпечити 500 робочих місць. Ми всі тут - команда, метою якої є виробляти лише якісний продукт, бути лідерами, сплачувати податки… У нас є міжнародні сертифікати ISO, які дозволяють випускати продукцію, яка відповідає європейським стандартам», - розповів голова правління ПрАТ «Дубномолоко» Олег Власюк. Протягом 11 місяців 2017 року підприємство сплатило 12, 5 млн гривень податків до місцевого бюджету. Власюк зауважив, що «Дубномолоко» постійно працює над розвитком, тож сподівається на подальшу співпрацю із обласною радою.

Після короткого привітання обранцям громади запропонували одягти халати, продезінфікувати руки та оглянути частину потужностей. Відтак, депутатів поділили на 2 групи, яким провели екскурсію директор з виробництва Наталія Шкаравецька та начальник цеху твердих сирів Ангеліна Ковальчук.


Нині ПрАТ «Дубномолоко» - сучасне високотехнологічне автоматизоване сироробне виробництво. Щоденно завод переробляє 500 тонн молока, та має ще більші виробничі потужності. На підприємстві встановлене обладнання, яке закуповували у Франції, Німеччині та Польщі після кількарічного вивчення досвіду закордонних колег. ПрАТ «Дубномолоко» впровадило новітні технології виробництва, котрі відповідають стандартам ISO та HACCP. Відтак, на виході отримують продукцію найвищого рівня із відмінними смаковими якостями. Тут виробляють понад три десятки видів сирів та сирків із натуральними начинками. Підприємство має вихід на міжнародний ринок, який постійно розширюється.

Депутати Рівнеради поетапно побували у різних цехах та лабораторіях, де під ретельним контролем народжується сир - від місця, де приймають молоко, яке пройшло повний контроль, до цехів, де в холоді зберігають вже готовий продукт, готовий їхати у різні точки країни.

Після екскурсії виробництвом депутатів запросили до дегустаційного залу власне скуштувати сири. Обранці громади залишилися задоволеними візитом - підприємством такого рівня можна і треба пишатися.


Депутат Валентин Крока зауважив, що приємно вражений обсягами виробництва.

«Продукцію виробляють в Україні, вона користується попитом, підприємство працює на міжнародний рівень. У мене тільки позитивні враження, все сподобалося, скрізь чисто і гарно. Але я завжди роблю висновок, як люди відгукуються. Я спеціально відстав від групи депутатів та підійшов до кількох жінок на виробництві – вони задоволені, мають роботу і добрі умови праці», - вважає обранець громади.

Заступник керуючого справами виконавчого апарату Рівненської обласної рали Сергій Гаврилюк був одним із головних ініціаторів візиту на підприємство. Посадовець розповів, що просто в захваті від стану виробництва. Адже від останнього його візиту ще у 90-х роках, воно дуже виросло у якісному рівні.


«Я бачу просто величезний шлях, який пройшло виробництво з того часу. І я, як мешканець Дубна та депутат райради, гордий з того, що в нас на Дубенщині є таке потужне та сучасне, красиве виробництво… Депутатам цікаво бачити потужне виробництво, яке може «рекламувати» Рівненщину в масштабах цілої країни, є одним із великих платників податків та забезпечує півтисячі робочих місць», - зауважив Гаврилюк.

За словами ж голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука, і йому, і колегам було дійсно цікаво познайомитися з процесом виготовлення сиру.

«Депутати дякували мені, що організували поїздку. Підприємство – сучасне, європейського типу. Ми це оцінили, і, звичайно, заслуга керівництва в тому, що таке підприємство працює у нас на Рівненщині. Підприємствам, які сплачують стільки податків, треба давати тільки зелене світло… Широкий асортимент, майже 10 країн, куди експортується продукція з дубенською маркою, з українською маркою – це наша гордість», - підсумував Драганчук.

Теги: завод, їжа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Дякую за статтю. Комовскіе сири дуже смачні і доступні за ціною. Особливо подобатися смак твердого сиру "Голландія" і плавленого "Вершковий".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні