Назвали найбільш шкідливі продукти на голодний шлунок

0
7
Назвали найбільш шкідливі продукти на голодний шлунок
Втамовувати голод можна далеко не всіма продуктами. Деякі з них можуть викликати спазми або інші неприємні стани. Серед них страви дуже приправлені ​​спеціями, кава, фрукти, печиво і навіть суші, - пише Газета.УА.

Кава

Апельсини, кава, кетчуп стимулюють вироблення кислоти в шлунку. Якщо з'їсти їх на голодний шлунок, то виникне печія та біль. Так вважає американський дієтолог Ліза Генджі. У порожньому шлунку і без того багато кислоти, а їжі, щоб нейтралізувати її дію - мало. Кава особливо шкідлива для хворих на гастрит.
Альтернатива: овочі, багаті клітковиною. Відмінно підійде горохове або картопляне пюре, салат з печених перців і баклажанів, хумус з шматочком чорного хліба.

Фрукти

Як заявляють американські дієтологи, яблуко або груша не можуть знищити почуття голоду. Цукор з них дуже повільно надходить у кров і не дає відчуття ситості. Краще до фруктів додати продукти, що містять багато білка. Він пригнічує вироблення греліну - гормону, що відповідає за відчуття голоду. Грелін сигналізує мозку про голод.
Фрукти добре поєднуються з білими сирами, горіхами, сиром і грецьким йогуртом.

Печиво

У ньому міститься велика кількість швидких вуглеводів, які швидко піднімають рівень цукру в крові, який блискавично знижується. І ви знову хочете їсти.
Краще вибрати сендвіч з куркою або індичкою, з сирими або печеними овочами, з шматком цільнозернового хліба.

Страви зі спеціями

Їжу з гострим перцем або соусом краще залишити для другої страви, поки в шлунку не з'явиться хоч щось. Наприклад, молочні і кисломолочні продукти, які покривають захисною плівкою стінки шлунка. Тому страви індійської і турецької кухні часто подають з соусами на основі йогурту або з самим йогуртом.
Якщо ви голодні, то перед пряними стравами, випийте чашку молока або кефіру.

Суші

Дієтологи вважають шкідливим поєднання білого рису і соєвого соусу на голодний шлунок. У рисі мало клітковини, а від солоного соусу хочеться пити. Намагаючись наповнити одночасно порожній шлунок і заїсти спрагу, ви з'їсте більше.
Перед ними варто поїсти звичайного салату.

Алкоголь

Алкоголь на голодний шлунок провокує посилене відчуття голоду. Голодна і трохи п'яна людина неконтролює себе і буде їсти все підряд. Це відбувається через вплив алкоголю на рівень лептину - гормону, який сигналізує мозку про насичення. Перед алкоголем краще поїсти м'ясо і овочі.

Холодні і газовані напої

Вони викликають подразнення слизової оболонки та звужують судини шлунка, погіршуючи кровообіг, що ускладнює перетравлення їжі.
Вранці краще випити простої кип'яченою водою кімнатної температури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні