На кордоні Ізраїлю знову заворушення

0
-2
На кордоні Ізраїлю знову заворушення
На Західному березі річки Йордан почалися сутички між ізраїльськими військовими і палестинцями, які виступають проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Про це повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на The Associated Press.

Одночасно із цим у Газі протестувальники палили портрети президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, а також американські й ізраїльські прапори.

Як повідомляється, на Західному березі натовпи протестувальників почали палити шини і кидати каміння в ізраїльських військових. У Вифлеємі війська застосували водомети і сльозогінний газ, щоб розігнати мітингувальників.

У Рамаллі, де засідає парламент Палестини, протестувальники також палили шини.

Поки що про постраждалих у результаті сутичок не повідомляли.

Напередодні президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

У відповідь вісім країн скликали Радбез ООН для обговорення ситуації, що склалася після рішення президента США Дональда Трампа. Крім того, лідер ХАМАС закликав палестинців до нової інтифади, а Туреччина заявила, що не визнає рішення США щодо Єрусалима. Також послу США в Іраку вручили ноту через рішення Трампа про Єрусалим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні