Благодійники збирають підписи за присвоєння Лелюкову звання Героя

0
Благодійники збирають підписи за присвоєння Лелюкову звання Героя
Голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов підписав звернення до Президента з проханням посмертно присвоїти волинянину Юрію Лелюкову найвищу державну нагороду - звання Героя України. Першими, хто підтримав клопотання, стали місцеві медійники.

Внести свою лепту у цю справу можуть усі охочі. Для цього потрібно завантажити бланки на сайті фонду, зібрати підписи та передати заповнені документи до організації.

«Це спроба об’єднати суспільство навколо одвічних людських цінностей. На мою думку, становлення будь-якої особистості починається із ставлення до свого коріння, своєї історії, до пам’яті тих, кого вже немає», — каже голова фонду.

Юрій Лелюков був вчителем військової підготовки в Іваничівській школі №2. Він загинув 33 роки тому, коли під час одного з уроків розповідав про принцип дії бойової гранати. Висмикнувши кільце, Лелюков зрозумів, що в його руках не муляж, а цілком справний бойовий припас. Недовго думаючи, він накрив гранату собою, врятувавши від загибелі 26 учнів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні