Як лучанин заробляє на сортуванні сміття

0
1
Як лучанин заробляє на сортуванні сміття
Лучанин Вадим Курбан не викидає пластикові пляшки, скло та папір, а сортує, здає у відповідні пункти, і заробляє гроші.

Пластикові пляшки, папір та скляна тара. Ці відходи роками не потрапляють до сміттєвого баку родини Курбанових. Натомість, приносять додатковий дохід.

Лучанин Вадим, 90% сміття розсортовує та здає у відповідні приймальні пункти. Склад зробив на балконі поверху, де проживає. Небайдужі сусіди теж долучаються. Найбільше радіє органічним відходам, та називає їх клондайком, адже щорічно має 500 кг, аби удобрити землю та вирощувати домашні продукти, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Зі слів Вадима, це не займає багато часу та приносить користь не лише довкіллю, а й гаманцю. Заробіток – невеликий, біля дев'ятисот гривень за одну здачу.

Проблема сміття у Луцьку не нова. Сортувальна лінія на околицях міста не може впоратись із тією кількістю відходів, які туди відправляють, каже директор "Луцькспецкомунтрансу". Зважаючи на всеукраїнську проблему сміттєзвалищ Кабмін ухвалив національну стратегію поводження з відходами.

В управлінні кажуть, що проект-розпорядження щодо створення робочої групи вже розробили. У відомстві передбачають зменшити регіональні полігони та залишити діючими тільки ті, які відповідають екологічним і санітарним нормам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні