Стало відомо, хто у Луцьку отримає пільги на «комуналку»

0
1
Стало відомо, хто у Луцьку отримає пільги на «комуналку»
У Луцьку визначили низку категорій громадян, які у наступному році отримають пільги на оплату житлово-комунальних послуг та електричної енергії.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцькради 6 грудня, - пише ВолиньPost.

Із 1 січня 2018 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг та електричної енергії обсягом 100% (на утримання будинку та опалення з розрахунку на всю площу, на решту житлово-комунальних послуг та електричну енергію – в межах соціальних норм користування житлово-комунальними послугами та електричною енергією) отримають 7 членів сімей загиблих під час бойових дій в Афганістані.

Також пільги обсягом 100% в межах соціальних норм користування житлово-комунальними послугами (крім газу та електричної енергії) отримають інваліди по зору I, II групи та діти-інваліди по зору. Вказані пільги поширюються на дружину (чоловіка), дітей пільговика віком до 18 років та батьків дітей-інвалідів по зору. Загалом пільги отримають 400 осіб з цієї категорії.

Окрім того, пільги отримають члени сімей осіб, яким це право передбачено у чинному законодавстві – повнолітнім дітям, які визнані інвалідами з дитинства І або ІІ групи та не перебувають у шлюбі. Тож загалом 3 лучан з цієї категорії зможуть скористатися пільгами.

100% знижку на утримання будинку та опалення, а також пільгу на решту житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм, передбачили для членів сім’ї загиблих під час безпосередньої участі в АТО – загалом для 87 осіб.

Аналогічну пільгу передбачили для батьків Героїв України, які загинули під час Революції Гідності. Також пільгу 100% на утримання будинку на всю площу на утримання будинку та опалення, а також в межах соціальних норм на інші послуги, передбачили членам зниклих безвісті під час безпосередньої участі в АТО. Йдеться про родину Хом’яків та Лавренчуків, яким пільги передбачили загалом на 4 особи.

Прийняте рішення також звільняє від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації. Звільненими від сплати на час перебування в зоні АТО будуть і військовослужбовці-контрактники та члени їх родини; учасники АТО та їх родини; сім’ї, члени яких загинули чи померли під час проведення АТО.

Окрім того, підприємствам-надавачам послуг надавати пільги, передбачені цим рішенням, за рахунок власних коштів з наступним відшкодуванням їх з міського бюджету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні