У Луцьку діти переселенців будуть їздити у тролейбусах безкоштовно

3
-6
У Луцьку діти переселенців будуть їздити у тролейбусах безкоштовно
72 дітей із сімей переселенців матимуть право безплатного проїзду у тролейбусах у першому півріччі 2018 року.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконкому 6 грудня, - пише ВолиньPost.

У закладах загальної середньої освіти навчається 114 дітей-переселенців. Однак безплатного проїзду потребує 72 дитини сімей, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції до Луцька.

Задля забезпечення регулярного безплатного доїзду до місця навчання постала необхідність прийняття рішення. Йдеться про безплатний проїзд в тролейбусах дітей шкільного віку з 1 січня по 31 травня 2018 року.

Член виконкому Ігор Муковоз зауважив, що не підтримуватиме проект рішення. Мовляв, він проти пільг для такого статусу.

«Чим діти лучан чи інші діти відрізняються від цих дітей?» – спитав Муковоз. Мовляв, він знає чимало переселенців, які мають значно вищий рівень достатку, ніж чимало лучан.

Очільник управління освіти Зіновія Лещенко запевнила, що у міськраді вивчали рівень достатку, тому проїзні хочуть купувати лише для 72 дітей. Кошти невеликі, тому питання скоріше в моральній підтримці дітей, які постраждали від окупації.

Наприкінці Муковоз зауважив, що проти пільг – мовляв, якщо треба дати кошти на поїзд, їх треба дати. Але не маскувати це під слово «пільги», адже пільгових категорій в країні чимало, а гроші все одно хтось відшкодовує.

Зрештою члени виконкому підтримали пропозицію, тож тепер дітям мають купити та видати щомісячні проїзні документи. Здійснюватимуть процес на підставі заяв батьків. Водночас начальниці департаменту фінансів та бюджету Луцькради Лілії Єловій доручили передбачити кошти в бюджеті на придбання відповідних проїзних документів. Вартість одного проїзного на місяць – 50 гривень
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки тати воює в ЛНР та ДНР і вбиває Волинян
Відповісти
Чим вони заслужили. Прігріли собак донецьких
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-serpni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/posivnij-kalendar-ogorodnika-na-2017-rik-dlya-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/yakim-bude-dpa.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-kvitni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/cerkovni-svyata-v-polshhi.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні