У луцькому ресторані «Світлофор» хочуть відкрити музей

3
0
У луцькому ресторані «Світлофор» хочуть відкрити музей
У Луцьку на вулиці Стрілецькій в приміщенні ресторану "Світлофор" хочуть відкрити музей залізниці.

Про це йдеться у сюжеті "12 каналу".

Ініціативні краєзнавці вважають, що для цього найкраще підійде приміщення колишнього вокзалу, що на вулиці Стрілецькій. Історична будівля пережила дві світові війна, але нині містяни його знають, як ресторан "Світлофор".

Ще на початку року пропозиція відкрити музей в цьому приміщенні була погоджена з луцькою владою. Лист за підписом колишнього міського голови Миколи Романюка надійшов до "Укрзалізниці", де отримав схвальну відповідь. Лише зараз на оглядини старого вокзалу завітали представники відділу збереження спадщини державного підприємства.

За попередніми підрахунками для відновлення будівлі першого луцького вокзалу та облаштування тут музею залізниці необхідно понад чотири мільйони гривень. Керівництво "Укрзалізниці" ще буде розглядати різні пропозиції та хоче запросити міську владу взяти участь у співфінансуванні. Історики в свою чергу закликають зберегти історичні елементи вокзалу: дерев’яне панно, кронштейни, підпори, плитку. У планах відкрити не простий музей із старими парами колес чи іншим залізничним начинням, періоду початку 20 століття.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
порожняк
Відповісти
А на місці залізничноі амбулаторіі відкрити медичну амбулаторїю слабо?!
!
Відповісти
Навіщо в ту рухлядь вкладати гроші. Краще знести і побудувати щось нормальне за що не буде соромно перед туристами.

Напевне знову відмиватимуть ( освоюватимуть ) гроші
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні