Проект обласного бюджету внесли на розгляд Волиньради

2
0
Проект обласного бюджету внесли на розгляд Волиньради
У Волинській облдержадміністрації повідомили, що подали на розгляд облради проект обласного бюджету на 2018 рік.

Обласний бюджет наступного року матиме, у першу чергу, соціальну спрямованість. Облдержадміністрація, готуючи документ, врахувала найбільш нагальні, першочергові потреби обласних установ та закладів, а також необхідності реалізації регіональним програм, зазначили у відділі інформаційної політики ОДА.

Після опрацювання у профільних комісіях він має бути прийнятий на сесії облради.

- Загальний обсяг фінансових ресурсів обласного бюджету складе у 2018 році 7,8 млрд грн, з яких власні доходи – 1,6 млрд грн або 20,5 відсотка від усього обсягу бюджету, - розповів у коментарі директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк.

Значна частина фінансового ресурсу обласного бюджету, яка сформована за рахунок трансфертів із Державного бюджету, як і у попередніх роках, спрямовуватиметься бюджетам районів, міст та ОТГ (понад 4,3 млрд грн).

Що важливо, у 2018 році для місцевих бюджетів області вперше спрямовуються цільові субвенції на розвиток автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності за рахунок дорожнього фонду обсягом 433,0 млн гривень та на придбання житла для розвитку сімейних форм виховання і забезпечення житлом дітей-сиріт обсягом 6,9 млн грн.

До загального фонду обласного бюджету у наступному році планується залучити 639,8 млн грн власних доходів, майже 80 відсотків з яких від оподаткування доходів фізичних осіб. У доходах спеціального фонду заплановано 840 млн грн цільових надходжень від перевиконання митних платежів, які будуть спрямовані на ремонт автомобільних доріг загального користування в області.

У показниках обласного бюджету враховано видатки на утримання десяти вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації державної форми власності, які, починаючи з 2018 року, передаються на фінансування з обласного бюджету, з обсягом витрат 137,8 млн гривень.

Зберігаються пріоритети щодо спрямування бюджетних ресурсів на поліпшення медичного обслуговування населення області. Так, на фінансування обласного перинатального центру, введення в експлуатацію якого передбачається у 2018 році, у проекті бюджету вже передбачено 10 млн. грн. для забезпечення початку його роботи.

Враховані кошти на лікування рідкісних захворювань загальним обсягом 3,7 млн грн, у тому числі: для лікування хворих на фенілкетонурію, муковісцидоз, ювенільний ревматоїдний артрит; дітей з нирковою недостатністю; дітей хворих на гемофілію, первинний (вроджений) імунодефіцит; на придбання ендопротезів, витратних матеріалів для кардіохірургічних втручань, тощо.

Продовжується реалізація спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту „Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”, на що з Державного бюджету передбачена субвенція для області обсягом 328,5 млн. гривень.

У межах наявного ресурсу у проекті обласного бюджету враховано 70,2 млн грн на реалізацію регіональних програм, в тому числі на фінансування заходів регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2015-2018 роки – 5,0 млн грн, комплексної програми розвитку агропромислового комплексу на 2016-2020 роки – 2,0 млн грн, регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2018 -2020 роки – 6,8 млн гривень.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скрізь рапортують - перевиконання бюджету і конкретне, на наступний рік соціальна спрямованість... а для кого?! На кого така інфа розрахована? Які зарплати і пенсії, ціни ростуть, молодь і не тільки виїзджають за кордон... То кому і для кого такі перевиконання бюджетів, для столичних жирних котів?!
Відповісти
то мабуть Гунчик ті ціфірі для себе малює і тішиться :) Він хоч на вулицю зі своєю ОДА виходить, бачить, що навколо робиться? Бюджети вони складають, для кого?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні