--> «Не дадуть зарплату - почнемо підземний страйк», - волинські гірники. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Не дадуть зарплату - почнемо підземний страйк», - волинські гірники. ВІДЕО

2
3
«Не дадуть зарплату - почнемо підземний страйк», - волинські гірники. ВІДЕО
Гірники шахти №9 Нововолинська кажуть, що якщо не виплатять заробітну плату у найближчі два тижні, то вони розпочнуть підземні страйки, як і раніше шахтарі «Бужанської».

Про це йдеться у сюжеті "12 каналу".

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників,
пояснює: «Це гірникам шахти "Бужанська", де люди страйкували, а поруч така сама заборгованість, дзеркальна така ж сама, на шахті "Нововолинська" номер 9. Вже звідти гірники телефонують, говорять, що їм туди гроші віддадуть,а нам – ні».

Гірники шахти «Бужанська» припинили акцію протесту і піднялися на поверхню. Відповідне рішення ухвалили за наслідками перемовин із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Люди три дні знаходилася на глибині п'ятисот метрів під землею. Головні причини підземного страйку: не виплата зарплати та несправне обладнання. Одну вимогу вдалося задовільнити.

Начальниця відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук зазначає, що «є позитивний результат і учора сам Володимир Петрович на своїй сторінці у Фейсбук зазначив, що найближчим часом в термін до тижня шахтарі отримають зароблене».

За попередньою інформацією, Верховна Рада перерозподілила бюджет і виділила гірникам на погашення заборгованості за серпень, вересень та жовтень 300 мільйонів гривень. Щоправда цих грошей вистачить лише на зарплату гірникам однієї шахти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай за Гунчика не розписується. Вам не здається, що її багато......))))))))))))
Відповісти
По суті коментуй, а не то получиш - ...шайбу-шайбу...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні