--> Волинські фермери роблять органічну продукцію, але не можуть її ліцензувати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські фермери роблять органічну продукцію, але не можуть її ліцензувати

3
0
Волинські фермери роблять органічну продукцію, але не можуть її ліцензувати
Волинь входить у ТОП-3 областей з показників виробництва органіки. Хоч в Україні і досі не сертифікований жоден відповідний виробник.

Про це йдеться в сюжеті "12 каналу".

Закон про регулювання галузі досі не запрацював, а надмірна бюрократія не дає жодному вітчизняному виробнику ліцензувати продукцію, кажуть експерти.

На сьогоднішній день в загальному агроекспорті органіка становить менше відсотка. Проте попит на українську органічну продукцію на зовнішніх ринках зростає. Експорт продукції у 2016 році досяг 73 мільйони євро, що на 20 мільйонів більше, ніж торік. Серед основних імпортерів – Німеччина, Польща, Британія, Австрія, Італія та Швейцарія.

На Луцькому круглому столі з питань органічного виробництва, представили бізнес-кейс “Фермерське господарство”, який допоможе зареєструвати власну справу. Окрім того, відбувся і публічний діалог між владою та бізнесом, результати якого ляжуть в основу формування законодавчих змін на ринку органічної продукції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нн хочуть пускати ще одного конкурента
Відповісти
А хіба може щось зробити комсомол-тріпло-горе-аграрник Горбенко.І навіщо та структура,яку він очолює потрібна.
Відповісти
Дивна новина. Йдеться про те, що експорт органічної продукції складає мільйони гривень і водночас - про те, що в країні нема сертифікованих виробників органічної продукції. В мене, чесно кажучи, ступор був після того, як подивилась. І багато інших видань, не думаючи, передрукували чи трохи переробили цю новину і в себе порозміщували. Здається, тільки "Агрополіт" видав статтю без помилки, хоча в заголовку і в них те саме. А загублено в сюжеті лише кілька слів, але дуже важливих. Насправді ніхто не сертифікований за УКРАЇНСЬКИМ органічним стандартом, тому що такого стандарту поки що не існує через затримку в прийнятті нового "органічного" закону. А ось за різними міжнародними та іноземними стандартами в країні сертифіковано вже кілька сотень операторів органічного ринку. Зокрема, більше ніж півтора десятка їх і на Волині. Без такої сертифікації, до речі, неможливо експортувати органічну продукцію. Тож хотілося б, щоб автори були уважнішими, створюючи сюжети, і намагалися глибше розібратися в питанні перш ніж щось видавати в ефір, інтернет чи друк.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні