ЦНАП, амбулаторія, борги: на що пустили гроші Луцька

0
-1
ЦНАП, амбулаторія, борги: на що пустили гроші Луцька
На сесії Луцької міської ради 29 листопада депутати вирішували, як бути з п’ятьма мільйонами гривень додаткових надходжень до бюджету розвитку.

Як пояснила директорка департаменту фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова, додаткові надходження вдалося отримати завдяки продажу землі та коштам пайової участі на розвиток інфраструктури.

Зокрема, від пайової участі в міську казну надійшло 3,6 мільйона гривень. 1,4 мільйона гривень отримали від продажу землі.

Усю суму, зі слів чиновниці, спрямували на розвиток міста: ремонт доріг, добудову ЦНАПу, комунальні підприємства, співфінансування міської лікарні тощо.

Окрім понадпланових надходжень, 9,5 мільйонів гривень «вийняли» з резервного фонду, які також розкинули на різні потреби.

Так, додаткових 1,5 мільйона гривень виділили на реконструкцію приміщення під амбулаторію на вулиці Гордіюк, 39 і закупівлю обладнання. Щоб можна було відкрити в цьому році, – пояснює Лілія Єлова.

«Луцьководоканалу» дали на погашення кредитних зобов’язань 860 тисяч гривень.

Головна луцька фінансистка каже, що на комунальні підприємства «Луцькводоканал» й «Луцьктепло» доводиться періодично спрямовувати значні суми, адже ті є збитковими. Крім того, вони беруть позики в міжнародних фінансових інституцій на оновлення обладнання, хоч наразі не спроможні повертати їх самотужки. Тому міська рада виступає гарантом і допомагає розраховуватися з кредитором.

640,5 тисяч гривень додатково дали на добудову ЦНАПу по вулиці Лесі Українки. 400 тисяч – на створення містобудівного кадастру, який постійно оновлюють.

Збільшили кошти на ремонт виставкової зали художньої школи на суму 332,4 тисяч гривень.

Під час доповіді Лілії Єлової депутатів ошелешила звістка про те, що фірма-перевізник «Луцьке АТП 10701» відсудило в департаменту соцполітики 215 тисяч гривень за перевезення пільговиків. Як наслідок, рахунки департаменту були заблоковані.

Чиновниця пояснила, що цей борг виник ще два роки тому через недофінансування з держбюджету. Тож у змінах до бюджету довелося передбачити гроші і на це – відшкодувати необхідну суму і ще сплатити 10 тисяч судового збору.

Лілія Єлова наголошує: навіть якби міська рада подала апеляцію, суд все одно присудив би сплатити борг, адже він таки є. Хоч і не з вини міської ради.

Також депутати вирішили розділити на інші потреби 1,9 мільйона гривень, які були заплановані на ремонт прибудинкових територій. Як пояснив директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, не відбувся тендер на ремонт території поблизу будинку на Соборності, 20, тож гроші вільні.

За ініціативою «радикала» Сергія Були 1,3 мільйона віддали на завершення ремонту подвір’я школи № 2. Решту, орієнтовно 600 тисяч гривень, депутат Тарас Шляхтич запропонував виділити на дофінансування доріг, які цього потребують.

Крім того, традиційно міська казна поповнилася субвенціями з державного бюджету на соцдопомогу, оплату пільг та субсидій.

На виплату пільг і субсидій, зі слів Лілії Єлової, гроші виділяли двічі: одного разу близько 14 мільйонів гривень. Іншого – 8 мільйонів. Втім, як каже фінансистка, цього, як завжди, не вистачає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні