Тіло чоловіка, який помер у луцькому СІЗО, віддали матері, - ЗМІ. 18+

2
-5
Тіло чоловіка, який помер у луцькому СІЗО, віддали матері, - ЗМІ. 18+
У Луцькому СІЗО помер 25-річний Дмитро Листовничий. Його понівечене тіло віддали матері.

Про це повідомляють Волинські Новини з посиланням на Аверс.

Побите обличчя, численні садни на тілі, вибита ключиця. У такому стані Марія Листовнича отримали сина Дмитра Листовничого, якого у Луцькому СІЗО, очевидно, забили до смерті. Молодий чоловік пробув у слідчому ізоляторі неповні чотири доби і повернувся звідти у труні.

Мати загиблого у луцькому СІЗО каже, зі слідчого ізолятора їй віддали понівечене тіло сина з діркою у голові. Проте у заключенні, яке видали на руки згорьованій жінці, йдеться, що Дмитро помер природною смертю.

"Тіло було дуже страшно понівечене. Я зразу не змогла собі уявити. Я собі думала в дійсності, як вони говорили, що він впав, побився. Я все всім так тлумачила. А мені кажуть, Марійка, що ти не бач, що він забитий, це ж тіло понівечене", - розповідає мати загиблого.

Смерть констатували 22-го жовтня о 17.30. А повідомили матір про трагедію вранці 23-го жовтня. Жінка каже, що материнське серце почуло біду ще до офіційного повідомлення зі слідчого ізолятора. У день смерті сина на душі було неспокійно. Що дивно, перед тим, як віддати тіло, матері показали фото. За словами жінки, син знаходився в ізоляторі.

Каже, на обличчі не було видно синців. Припускає, що тіло могли загримувати, хоча прибрати синці можна банально і за допомогою фотошопу. Через пережитий стрес і погіршення здоров’я Марія Михайлівна не змогла поїхати до Луцька за сином. Тіло з моргу забирав племінник.

«Його вдягнули, вивезли мені. Я зразу набрав маму і сказав, щоб «швидку» визивали, бо бабі може стати погано. Лице повністю було побите, губа спухла», - пригадує племінник загиблого Сергій Кузніцов.

Марія Михайлівна досі не може оговтатися від втрати. Молодий чоловік вкрав у магазині пляшку віскі і через це загримів на півроку в слідчий ізолятор.

Попри визнання вини і щире каяття 25-річного Дмитра Листовничого запроторили за грати на півроку. 19-го числа він потрапив у СІЗО, а 22-го констатували смерть прямісінько в ізоляторі.

Згідно з версією правоохоронців, смерть - природна, але побите тіло, вбита ключиця та дірка у голові – говорять зовсім про інше.

«Мати розкладає фотографії і розповідає, що її Діма був доброю дитиною. Нещодавно приїхав з заробітків з Польщі. Не склалося життя з дружиною, з якою має троє дочок. Впав у депресію. Вкрав пляшку віскі. Боявся зізнатися мамі, не мав грошей, щоб розрахуватися за той алкоголь.

Коли мати дізналася, одразу побігла в супермаркет платити. Благала адміністрацію забрати заяву. Проте керівництво магазину вирішило покарати чоловіка за такий жахливий злочин», - йдеться у сюжеті.

Коли рідні оговтатися та почали вимагати справедливості, то дізналися, що молодий чоловік був хворий і помер. Марія Михайлівна першою чергою поїхала у СІЗО, в якому довгий час прочекала начальника надворі. Далі в прокуратуру.

Та виявилося, що жодної кримінальної складової у смерті її сина не побачили. У виписці про смерть взагалі зазначають – була хвора печінка. Ось тільки не зрозуміло, як від хворої печінки може з’явитися дірка у голові та вибита ключиця. Зрештою, за заявою матері порушили провадження з приводу навмисного вбивства. Проте у прокуратурі кажуть, хлопець помер, бо був хворий.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, в межах якого досліджують протиправного заподіяння смерті. Констатували відсутність тілесних ушкоджень, які спричинили смерть.

«Ми стали свідком звірячого вбивства, яке зараз кваліфікують як смерть за станом здоров’я.

І хоча в прокуратури є висновки судмедекспертів, як стверджує прес-секретар Наталія Мурахевич, рідним цього документу не дали. Що коїться за стінами Луцького СІЗО? Випадок з Дмитром Листовничим це прецедент чи норма?» - йдеться у сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоти і нелюди!!За якусь пляшку віскі таке зробити?!Нема справедливості на цьому світі, добре що на Божому суді за все будуть відповідати..
Відповісти
Прошу максимальний репост! Немає сумніву що керівництво СІЗО причетні до даного інцедету! ,,Йшов перечепився і впав» хватить цеї вакханалії він що з 9 поверху по сходах котився??? Думаю прокуратура забовязана довести це до суду, сумнівів немає що хлопця забили до смерті, а тепер казки розказують. Тільки суспільний резонанс змушує наші правоохоронці органи працювати як слід!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні