--> 7 мільйонів євро на тролейбуси для Луцька: звідки, куди, навіщо | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

7 мільйонів євро на тролейбуси для Луцька: звідки, куди, навіщо

4
6
7 мільйонів євро на тролейбуси для Луцька: звідки, куди, навіщо
Луцька міська рада має намір витрати 7 мільйонів євро власних та кредитних грошей на оновлення системи електротранспорту в місті.

Рішення про залучення кредиту від Європейського інвестиційного банку луцькі депутати прийняли на сесії 29 листопада.

В рамках проекту «Оновлення інфраструктури електротранспорту Луцька» у міській раді запланували придбати 30 нових низькопідлогових тролейбусів та оновити інфраструктуру.

Ними замінять застарілі транспортні засоби, адже, за інформацією чиновників, середній вік луцьких тролейбусів нині становить 23,54 роки при нормі 10.

На цей проект запланували витратити майже 5,8 мільйона євро кредиту та 1,16 мільйона євро власних коштів – понад 220 мільйонів гривень загалом.



Як зазначають в пояснювальній записці до рішення, нові тролейбуси повинні бути не гіршими від Богдана Т701 і вартуватимуть орієнтовно по 5,2 мільйона гривень.

Щодо нововведень в інфраструктурі, у мерії хочуть збудувати новий відрізок тролейбусної лінії на 2,15 км по вулиці Окружній та Станіславського, встановити 50 залізобетонних опор та облаштувати три зупинки.

Своїм рішенням міська рада, як пояснює директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, дає згоду на участь в цій програмі.

Проект на оновлення електротранспорту Луцька відібрано і затверджено Міністерством інфраструктури й наразі очікуються його передача до Мінфіну.

До слова, він почав діяти ще 2016 року. У листопаді минулого року Кабмін підписав угоду з Європейським інвестиційним банком на отримання кредиту в розмірі 200 мільйонів євро на оновлення громадського транспорту міст України. Втім, Верховна рада лише в квітні 2017 року ратифікувала цю угоду.

Крім того, як зауважує Олександр Озінович, однією з умов отримання кредиту для Луцька була реструктуризація боргів Луцького підприємства електротранспорту, яких накопичилося 12 мільйонів. На сьогодні, запевняє чиновник, це завдання виконане.

«У жовтні прийняте кінцеве судове рішення щодо їх реструктуризації», – каже Олександр Озінович.

Зі слів першого заступника міського голови Григорія Недопада, кредит розрахований на багато років з відсотковою ставкою 1 %.

На фото – тролейбус Богдан Т701. 30 транспортних засобів, не гірших за такі, мають закупити для Луцька
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це таке: не гірші? якщо є ціна, то вже мають знати в кого купити? і чому не в луцького автозаводу? партрійоти(((
Відповісти
Цікава в нас влада " беруть мільярдні позики" де ііх дівають невідомо,а на оновлення громадського транспорту знов позичають!!!
Відповісти
Якби жив Романюк то вже лучани мали б нові тролейбуси
Відповісти
цей проект був задіяний РОМАНЮКОМ тому сьогоднішнім керівникам запишається тіпьки підписати папери
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні