Волинські гірники припинили страйк і піднялись з шахт

4
-5
Волинські гірники припинили страйк і піднялись з шахт
Гірники шахти "Бужанська" припинили страйкувати через заборговану зарплату і піднялись з-під землі.

У середу, 29 листопада 2017 року, гірники шахти «Бужанська» припинили акцію протесту і піднялися на поверхню. Відповідне рішення ухвалили за наслідками перемовин із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Нагадаємо, на Волині гірники шахти "Бужанська" закрились під землею через те, що їм не платять зарплату. У повному обсязі не виплачено зарплату ще за серпень, усього лише 10 відсотків – за вересень, і жодної копійки за жовтень. А працівникам непромислової групи, у яких зовсім мізерні посадові оклади, заборгували ще за липень.

У вівторок, 28 листопада, під час зустрічі з шахтарями, голова ОДА Володимир Гунчик поспілкувався телефоном із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп. Так стало відомо, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня. Це зумовлено процедурою оформлення документів у Мінфіні.

"Буквально годину тому ми поінформували шахтарів – учасників акції протесту, що голова облдержадміністрації дотримався даного слова й щодо нашого питання мав зустрічі в АПУ та міністерствах", - розповів наступного дня Богдан Макарчук, голова первинної профспілкової організації «Незалежна» відокремленого підрозділу шахти «Бужанська» ДП «Волиньвугілля».

"Було прийнято рішення призупинити акцію протесту й підніматися нагору. Шахтарі дослухалися, зважили, що досягнуто домовленостей із Володимиром Петровичем і він лобіює питання, що є співпраця голови облдержадміністрації та профспілки, і вже всі піднялися", - посадовець.

Гірники призупинили акцію протесту до 8 грудня. Наразі до праці стала наступна зміна «Бужанки» й вони взялися за видобуток вугілля.

Проте шахтарі не лише вимагають виплатити заробітну плату. У них – ряд вимог: негайно провести фінансовий аудит ДП «Волиньвугілля», звільнити керівника Зоріна, не перешкоджати профспілковій діяльності та не гальмувати хід тих справ щодо ДП, якими займаються правоохоронці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони б і так піднялись, коли горілка кінчилась б, так шо - гортаємо далі
Відповісти
Бред несеш шановний
Відповісти
...вилізли... а перед тим залізли-перли пера
Відповісти
Слабаки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні