--> Стаціонарний телефонний зв’язок подорожчає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стаціонарний телефонний зв’язок подорожчає

3
12
Стаціонарний телефонний зв’язок подорожчає
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації ухвалила рішення про підвищення тарифів на фіксовану телефонію в середньому на 8,3%. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з документом, який тепер буде направлений на реєстрацію до Мін'юсту, для населення в місті тарифи можуть збільшитися на 7,1%, а в селі - на 16%, для бюджетних установ в місті - 9%, в селі - 27%.

«Ці зміни обумовлені економічною ситуацією, і дозволять оператору наблизити вартість послуг до рівня собівартості», - прокоментував це рішення директор з корпоративних комунікацій «Укртелекому» Михайло Шуранов.

Він нагадав, що востаннє підвищення граничних тарифів в середньому на 5-11% було здійснено з 1 січня 2017 року і базувалося на собівартості послуг 4-го кварталу 2015 року.

Крім того, число абонентів фіксованого зв'язку «Укртелекому» в місті в 2016 році знизилося на 11%, а в селі - на 20%, а в першому півріччі 2017 року - відповідно ще на 11% і 7%.

«Зараз діє розмір граничних тарифів на фіксовану телефонію нижче собівартості надання послуги. Для домашніх користувачів вартість граничних тарифів для абонентів, що проживають в містах, збільшиться на 3 грн, а для абонентів, які проживають в селі - на 5 грн», – сказав він.

Зазначимо, що «Укртелеком» в першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже в два рази перевищує показник за аналогічний період 2016 року. Чистий дохід ПАТ за звітний період зменшився на 1,5% – до 3,154 млрд грн.

З 1 жовтня «Укртелеком» підвищив вартість деяких тарифних планів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що таке звязок з тим світом?
Відповісти
А він типу ще працює?А де міські таксофони?!
Відповісти
А він потрібний цей зв"язок, зараз в наш час.Сматртфони, файбер ,зв"язатися можна з цілим світом і безкоштовно. Тільки Інет по тарифу заплатив.Це мабуть зв"язок 90-літніх дідусів і бабусів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні