У реконструкцію «Воротнівської дачі» вклали більше 2 мільйонів гривень

1
1
У реконструкцію «Воротнівської дачі» вклали більше 2 мільйонів гривень
Депутатська комісія перевіряла заказник «Воротнів», де провели реконструкцію так званої обкомівської дачі.

Про це йдеться у звіті тимчасової комісії, оприлюдненому на сайті Волинської обласної ради.

Як повідомили у Державній екологічній інспекції у Волинській області, реконструкція споруд на території ботанічного заказника «Воротнів», проводилася задля «покращення та підтримання санітарного стану заказника, виконання функцій державної лісової охорони та в культурно-просвітницьких цілях». Роботи здійснювало ДП «Ківерцівське ЛГ» проводило роботи за власні кошти.

Загалом, у реконструкцію вкладено більше двох мільйонів гривень (ремонт лісової дороги та пішохідних доріжок – 833 506 грн.; очищення водойми – 129 165 грн.; озеленення території – 19 429 грн; облагородження господарських споруд – 503 612 грн.; ремонт водопроводу, каналізації, освітлення – 495 104 грн.; облаштування пасіки – 91 316 грн.; облаштування огорожі – 45 720 грн.).

Однак у звіті зазначають, що інформація викликає певні запитання. Зокрема, у ній жодної інформації про те, для чого і за які кошти на території заказника збудували сауну.

Нагадаємо, дача у Воротневі, що за 17 кілометрів від Луцька, була зведена ще у 60-х роках минулого століття. Тоді ж поруч облаштували каскад зі ставків. Об’єкт увійшов в історію як «літня резиденція Калити», оскільки там любив відпочивати і приймати віп-гостей перший секретар Волинського обкому КПУ Федір Калита.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А сауна там і була.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні