Якою буде головна ялинка країни

0
3
Якою буде головна ялинка країни
Головною окрасою Києва стане ялинка заввишки 30 метрів, прикрашена метровими ліхтарями, що триматимуться на канатах.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Новий рік у центрі Києва цьогоріч буде "неоновим". Так назвали свято його організатори.

Тисяча іграшок і 3,6 кілометрів гірлянд будуть кожного дня світитися іншими кольорами. Прикраси вартістю 2,7 мільйонів гривень уже купили за кошти меценатів. Загалом на свято хочуть витратити 27 мільйонів гривень – це 9,5 тисяч мінімальних зарплат українців. Зазначається що дерево ж уже підібрали на Івано-Франківщині, однак ще не рубали його.

Встановити головний атрибут зимових свят планують біля Софії Київської, однак не настільки близько до храму, як це було востаннє. Тим часом на сайті Київради з’явилася петиція з проханням зберегти 100-річну ялинку, а замість неї встановити в центрі столиці штучну.

Організатори такій пропозиції дивуються, бо штучна аналогічної висоти буде дорожчою і коштуватиме приблизно 5 мільйонів гривень. Це невигідно, адже після свят звичайну ялинку розпилюють і продають на сувеніри та артоб’єкти, а гроші передають у лісництво для висаджування нових дерев. Тому, найпевніше, головна ялинка країни залишиться натуральною, а оцінити її можна буде вже на свято Миколая 19 грудня, коли заплановане її офіційне відкриття.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні