У психлікарні на Рівненщині порушували права хворих

0
0
У психлікарні на Рівненщині порушували права хворих
Здолбунівською місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства у комунальному закладі «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради.

За результатами цієї перевірки, до якої було залучено спеціалістів управління Держпродспоживслужби у Рівненській області та Острозького міськрайонного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, виявлено порушення та прорахунки в організації роботи психіатричного закладу.

У лікарні не дотримано встановлених норм харчування для хворих, енергетична цінність якого становить на одного пацієнта 2000 кКл на добу (при нормі – 2400-2500 кКл). Про це власкору IA ZIK повідомили у прес-службі прокуратури Рівненщини.

Серед інших порушень, що їх виявили прокурори, – недотримання адміністрацією закладу протипожежних вимог та правил. Зокрема, у приміщенні відсутні автоматична пожежна сигналізація, евакуаційне освітлення з незалежним від основного живленням тощо.

Як зазначається в повідомленні прокуратури Рівненщини, порушення та недоліки стали можливими не лише внаслідок несумлінного ставлення посадових і службових осіб лікарні до виконання своїх службових обов’язків, а й через недостатнє фінансування комунального закладу «Острозька обласна психіатрична лікарня».

Про результати проведеної перевірки прокуратурою інформовано Рівненську обласну раду, а також звернуто її увагу на необхідність затвердження в повному обсязі видатків на організацію харчування та належного забезпечення протипожежних заходів у лікувальному закладі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні