Через тріщину в квартири залітає сніг: лучани бояться, що їхній будинок може завалитися

3
-4
Через тріщину в квартири залітає сніг: лучани бояться, що їхній будинок може завалитися
У Луцьку мешканці найдовшого в світі житлового будинку на проспекті Молоді 19 уже шостий рік живуть зі страхом, що багатоповерхівка може завалитися.

Представники з відповідними фотографіями, що засвідчують стан будинку, прийшли у понеділок, 27 листопада, на засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - пише Волинська правда.

У стіни будинку велика тріщина, крізь яку взимку буває залітає сніг у квартири.

Кілька років занепокоєні власники квартир, зверталися до Луцькради, до відповідних служб з проханням вирішити цю ситуацію, проте численні комісії після проведення відповідних обстежень, стверджували, що ніякої загрози руйнування будинку не має. Коли будинок повторно почав осідати і там з»являлись тріщини, будинок вже підсилювали металевими конструкціями. Але і це не дало відповідних результатів.

Лучанка Оксана Шліховська каже, що у цьому будинку живуть її батьки-пенсіонери. І до речі, пенсіонерів там переважна більшість і вони не можуть самі добитися вирішення цього питання. «У них з будинком катастрофічна ситуація, будинок руйнується, але всі комісії кажуть, що все доборе, хоча зараз сніг залітає у квартири. Якщо тріщина на 2 см, стіни тріщать і це чують мешканці. Неодноразова відповідь усіх комісій – стан будинку задовільний і ці тріщини не несуть загрозу будинку».

Крім того, як повідомила жінка, мешканці розповідають, що коли будинок будували, то там фундаменті залишили яму, пустоту. Проте, зараз її виявити не можна , бо зерху уже покладена нова бруківка.

Щоб не повторилася ситуація з багатоповерхівкою на Рівненській, де кілька років тому половина будинку обвалилось, люди хочуть, щоб зробили капітальний ремонт стіни.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував провести ще одне обстеження і до цього залучити департамент ЖКП Луцькради, МЖК, що обслуговує цей булинок із алученням спеціалістів і проектантів. «Вони повинні ще раз все вивчити і запропонувати можливі варіанти. На це даємо їм 2 тижні. а після обстеження проведемо ще раз комісію». Члени комісії підтримали таке рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну і де фото тріщини
раз статью забабахали то шо важко приіхати і сфоткати
тож не в зібвабве треба летіти
Відповісти
Якщо залучать "спеців" з ЖКП який обслуговує той будинок, то вже точно ніяких проблем не знайдуть
Відповісти
Абсолютно вірно. Необхідно жителям, домогтися того, щоб їх будинок обстежила експертна комісія Рівненського національного університета водного господарства та природокористування. Як вони обстежили ЖК "Егоїст" та заборонили будівництво біля РАГСу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні