Скоро волиняни не зможуть отримувати пенсії, - депутат

1
-3
Скоро волиняни не зможуть отримувати пенсії, - депутат
Депутат Волиньради Михайло Імберовський заявив, що близько трьох мільйонів українців невдовзі не зможуть отримувати пенсію.

Про головні зміни, які відбудуться у системі пенсійного забезпечення дискутували в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" у п'ятницю, 24 листопада, - пише Конкурент.

Ведуча Галина Падалко зауважила, що реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, проте змінює вимоги до страхового стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок. Що це означає для українців розповів заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олег Трибощук.

"Для тих, хто працює, хто легально працевлаштований, абсолютно нічого не буде означати. На сьогодні право на пенсію мають особи при досягненні 60 років і при наявному стажі, чоловіки я маю на увазі. У жінок це залежить від відповідної вікової категорії і при стажі 15 років. З 1 січня показник страхового стажу буде збільшений до 25 років, що річно буде збільшуватись на 1 рік, аж поки у 2028 році необхідний страховий стаж для визначення прав на пенсію досягне 35 років", - пояснив Трибощук.

Тим українцям, які не матимуть цього страхового стажу, пропонуватимуть його купувати.

"Актуально останнім часом обговорюється тема так званої купівлі страхового стажу. Тобто особи,які з певних причин не мають необхідного страхового стажу в період після 2004 року, матимуть можливість укласти договір добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і придбати необхідну кількість", - зауважив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Натомість, депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський навів статистичні дані та довів до відома, що близько трьох мільйонів українців невдовзі не зможуть отримувати пенсію.

"Вже 3 мільйони людей не зможуть отримувати пенсію. І будуть не мати можливість отримувати пенсію, а будуть отримувати ще одну таку принизливу для українця соціальну допомогу. Це станеться. 3 мільйони людей", - підсумував Імберовський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це пряма мова, якщо ви не замітили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні