--> Секрети приготування морепродуктів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Секрети приготування морепродуктів

0
3
Секрети приготування морепродуктів
Заморожені морепродукти повністю розкривають свій смак, якщо вони правильно приготовані. Є кілька секретів, без яких важко обійтися, - пише Газета.УА.

Приготування креветок

Готовність креветок визначають по хвосту. Коли той стає непрозорим, креветка готова.

На тільці не має бути чорних або жовтих плям: це ознака зіпсованої або старої креветки.

Опустіть не розморожені креветки в киплячу підсолену воду, додайте 2-3 лаврових листки, варіть 5 хвилин під накривкою. Злийте воду й відразу ж подавайте.

Щоб приготувати заморожені креветки в мікрохвильовці, треба змішати 2-3 столові ложки оливкової олії, 5 столових ложок соєвого соусу, чайну ложку солі. Полити цим соусом не розморожені креветки. Готуйте 10 хвилин за середньої потужності.

Що менше води ви візьмете для варіння, то соковитішими вийдуть готові креветки. Рекомендуємо один літр води на 500 грамів заморожених креветок.

Приготування кальмарів

Кальмари, виловлені в липні й серпні, вважаються найсмачнішими. Добре, якщо вони неочищені. Почистити їх нескладно: розморожені тушки занурюють в окріп на хвилину-другу, а після обливають крижаною водою. Тоді опустити кальмари на кілька секунд у киплячу підсолену воду зі спеціями, зняти каструлю з вогню й дати настоятися 8-10 хвилин.

Якщо ви поспішаєте й розморожувати нема коли, просто опустіть заморожені тушки в окріп, знову доведіть воду до кипіння, варіть одну хвилину, а потім залиште кальмари в цій самій воді на 5 хвилин.

Приготування мідій

Заморожені мідії в мушлях потрібно ретельно промити від піску й водоростей. Варити їх потрібно 5-7 хвилин, а ось для обчищених варено-морожених мідій достатньо буде 2-3 хвилини.

У воду для варіння додають лимон, біле вино, часник або цибулю — це підкреслить смак. Коли мушлі розкрилися, воду зливаємо; викидаємо мідії, які не розкрилися, а ті, що залишилися, негайно подаємо до столу. Страва виходить дуже приємна й легка, так що ваш рецепт приготування заморожених мідій напевно проситимуть вражені подруги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні