--> На волинських підприємствах обіцяють припинити «маски-шоу» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На волинських підприємствах обіцяють припинити «маски-шоу»

0
-3
На волинських підприємствах обіцяють припинити «маски-шоу»
На волинських підприємствах обіцяють припинити «маски-шоу» з обшуками та тиск правоохоронців на бізнесменів.

Про це йшлося 24 листопада під час прес-конференції в обласному управлінні юстиції.

Начальник головного територіального управління юстиції Валентин Кухарик зауважив, що новий закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування», прийнятий 16 листопада, повинен захистити бізнес від тиску правоохоронців.

Зокрема, він передбачає, що тепер під час судового засідання, на якому прийматиметься рішення про обшук, а також під час самого обшуку проводитиметься обов’язковий аудіо- та відеозапис. Без записів будь-які докази не розглядатимуться.

«Фіксація обшуків відбуватиметься, як на підприємстві, так і в помешканнях громадян», - зауважив Валентин Кухарик.

Також документ передбачає, що на всіх етапах досудового розслідування повинен працювати адвокат.

Закон забороняє вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів на підприємствах.

«Також закон забороняє повторне порушення закритих кримінальних проваджень та забезпечує розумні строки провадження кримінальної справи», - додав керівник волинської юстиції.

Окрім цього, якщо підприємці поскаржаться на незаконні дії правоохоронців, ті зобов’язані будуть підтвердити, що відкрили щодо цього кримінальну справу.

Насамкінець створять спеціальну комісію з правозахисників, представників бізнес-асоціацій та органів державної влади, яка розглядатиме завершені справи і оцінюватиме законність дій правоохоронців в них.

Закон набуде чинності, коли його підпише Президент.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні