--> Як перерозподіляли бюджет на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як перерозподіляли бюджет на Волині

0
-6
Як перерозподіляли бюджет на Волині
На черговій сесії Волинської облради депутати перерозподілили врахувавши пропозиції лише профільної комісії та відкинувши розрахунки виконавчої влади.

Відтак, без заробітної плати із вересня місяця залишилися 480 ветеринарів області, від роботи яких залежить не лише якість тваринницької, а й усієї сільськогосподарської продукції.
Відповідно, й експорт її за кордон, який суттєво наповнює місцевий бюджет.

"Якщо не буде епізодичного благополуччя у тваринництві по цілому ряду захворювань по списку А, то область, відповідно, не матиме права експортувати і зернові. Тому ці ігри, що зараз проводяться,
це просто гра з вогнем", - повідомив головний ветеринар Волині Богдан Лозинський.

Як з’ясувалося під час розгляду питання про бюджет, гроші на зарплати ветлікарям не дали лише через те, що Лозинський, не відзвітувався. Не врятувало ситуацію і те, що зарплатня - це захищена стаття бюджету.

"Після їхнього звіту, якщо вони доведуть, що вони працюють на область і ми повністю можемо контролювати якість їхньої роботи, я буду перший вносити питання про те, щоб весь час їх захищати. Вони не приходять", - зазначив голова облради Ігор Палиця.

Не знайшлося грошей і на ремонт аварійного приміщення Любешівського технічного коледжу ЛНТУ. Нагадаємо, 8 серпня там обвалилися стіна. За словами ректора ЛНТУ, ризик подальшого руйнування приміщення коледжу залишається. Для ремонту потрібно 250 тисяч гривень.

"За півріччя в нас від перевиконання було всього-навсього 27 мільйонів, зараз ділимо 39 мільйонів. Ще 1.29 мільйону знімаємо за рахунок зменшення резервного фонду. Як його поділити, щоб для всіх вистачило?" - запитує голова бюджетної комісії обласної ради Андрій Турак.

У перерозподілених коштах передбачено 250 тисяч на ремонт клубу в селі Копачівка Рожищенського району. Для їх освоєння залишилося трішки більше місяця. Ще 100 тисяч гривень виділили на приватну волейбольну команду "Олютранс", яка не представляє область у вищій лізі, але дуже хоче туди потрапити. Її підтримує один з депутатів облради.

"Ми внесли пропозицію по захищеним статтям. Ті пропозиції, які внесли депутати по рішенню бюджетної комісії, це просто розподіл коштів по своїх округах для того, щоб показати виборцям в кінці року, що вони про них дбають. Там і 2 тисячі, там і 5 тисяч, і гармошку купити, і ще там щось..." - розповів голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Загалом депутати перерозподілили 39 мільйонів гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні