--> Лучани не знають, що треба пропускати швидку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани не знають, що треба пропускати швидку

3
2
Лучани не знають, що треба пропускати швидку
У Луцьку патрульні та медики провели експеримент, в якому з'ясували, що деякі пішоходи не надають перевагу у русі кареті швидкої.

Превентивну акцію під назвою "Не ігноруй - надай дорогу життю!" провели 23 листопада луцькі патрульні поліцейські разом з працівниками центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, - повідомляють у прес-службі луцької патрульної поліції.

Мета відпрацювання – привернути увагу учасників дорожнього руху до того, що необхідно надавати дорогу транспортним засобам, які рухаються з увімкненими проблисковими маячками чи спеціальними звуковими сигналами. Також учасники дорожнього руху зобов’язані забезпечити безперешкодний проїзд такого спеціального транспорту (і тих автомобілів, які його супроводжують).

Аби виявити водіїв та пішоходів, які ігнорують дані вимоги, працівники патрульної поліції та медики проїхали кількома вулицями Луцька.

Переважна більшість водіїв надають перевагу в русі швидкій медичній допомозі та поліції.

Тим часом, деякі пішоходи, з якими спілкувались полісмени, заявляли, що взагалі не знають про такі вимоги.

«Пішоходи також є учасниками дорожнього руху. Окремі з них думають, що вони не водії, отже, правила дорожнього руху їм не потрібні. Але є ряд пунктів правил, які стосуються і пішоходів. Усі мають розуміти, що кілька секунд можуть вартувати чийогось життя. Адже і швидка допомога, і поліція не їдуть з увімкненими маячками просто так, а поспішають комусь на допомогу. Це можуть бути ваші рідні, друзі чи близькі. Тому в таких випадках необхідно надавати дорогу спеціальним службам», - наголошує інспектор Патрульної поліції Луцька Андрій Переходько.

За невиконання п. 3.2. Правил дорожнього руху передбачена відповідальність, згідно з ч.3 ст.122 КУпАП та накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут проблема не в тому що вони "незнають" ,а в тому що іім в "западло" когось пропускати..
Відповісти
Це сілюхи, які наводнили місто. Яка в селі швидка чи поліцейський патруль? Там хіба що фіра або Жигуль два рази на день пройде! Хто їм пояснив про ПДР? Подивіться як вони ходять по нерегульваним пішоходних перехоах!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні