--> З наступного року Польща змінює правила працевлаштування заробітчан | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З наступного року Польща змінює правила працевлаштування заробітчан

0
-7
З наступного року Польща змінює правила працевлаштування заробітчан
З січня наступного року в Польщі вступають в силу нові правила працевлаштування іноземців. Про це повідомила Мажанна Скочок, директорка повітового управління праці в місті Груєць (Мазовецьке воєводство), пише «Польське радіо».

За її словами, декларацію про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцю безкоштовно, буде замінено платними дозволами на сезонні роботи, зокрема, рільництво, садівництво, туристичну та гастрономічної галузі.

«Ці дозволи на сезонну роботу будуть двох видів: два етапи надання дозволів будуть стосуватися іноземців, які перебувають за межами Польщі, а один етап - іноземців, які вже перебувають у Польщі та мають дозвіл на легальне перебування на іншій підставі, ніж сезонні роботи», - сказала вона.

У разі іноземців, які перебувають за межами Польщі, роботодавець буде складати заяву про надання дозволу на сезонні роботи. На підставі цього документу іноземець зможе відкрити візу в Польщу. Іноземці, що мають біометричні паспорти, зможуть в'їхати з таким дозволом до Польщі без віз. Роботодавець зобов'язаний зареєструвати іноземного працівника в управлінні праці.

Нагадаємо, прикордонники Польщі викрили цього тижня польсько-українську групу, яка фіктивно працевлаштовувала іноземців. Послугами зловмисників користувалися в основному громадяни України, Білорусі, Росії та Узбекистану.

До слова, українці стали лідерами за кількістю отриманих дозволів на проживання в країнах ЄС у 2016 році. Такі дані Євростату за 2016 рік. Минулого року українці отримали 588 927 дозволів. На другому місці громадяни Сирії – 348 тисяч і на третьому США – 250 тисяч.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні