--> У Луцьку - рекордна кількість боржників за гарячу воду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку - рекордна кількість боржників за гарячу воду

2
-5
У Луцьку - рекордна кількість боржників за гарячу воду
У Луцьку зафіксували рекордну кількість боржників за гарячу воду та теплопостачання. У місті п'ятдесят власників осель наростили борги до 70 тисяч гривень. І щомісяця сума боргу зростає.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Ми вибрали таких ТОП-50 боржників, і, знаєте, із них, скажемо, субсидією користуються один чи двоє. Або люди не бідні, або люди, які розчарувалися в тому, що субсидії допоможуть, хоча субсидії - це суттєво для людей", - зазначає заступник директора з комерційних питань ДКП "Луцьктепло" Віктор Мельник.

Перекрити опалення конкретній квартирі не можуть, тож залишається лише один варіант - спілкуватись із боржниками та укладати угоди про реструктуризацію боргів. Всю суму "розбивають" на рівномірні частини, які громадянин буде сплачувати півроку, рік, або й більше. У вкрай важких випадках, готові "розтягнути" термін сплати боргу на цілих 60 місяців. Але більш радикальні заходи готують для лучан, які не сплачують кошти за гарячу воду.

"Маючи такі борги - 70, 80 тисяч, гаряча вода може складати половину або третину суми. І тут можна зменшити цю суму за рахунок того, що не буде проводитися нарахувань після відключення гарячої води" - розповідає Віктор Мельник.

Для роботи із боржниками створили спеціальну комісію, яка спілкуватиметься конкретно із кожною сім'єю та вживатиме необхідних заходів. За словами директора Інституту міста Олександра Сергієнка, діяльність таких комісій законодавство не порушує.

"Це так звана презентаційна робота. Водоканал, комуненерго має право звертатися до цих боржників, розмовляти з ними, вмовляти їх і просити погасити заборгованість", - повідомив Сергієнко.

Свою роботу ця комісія розпочне з 1-го грудня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забирати квартири. Дітей в дитбудинок, а горе-батьків викидати на вулицю. Лучани не повинні оплачувати цим злодіям.
Відповісти
Блокувати доступ води та тепла,гроші забирати із зарплати є масса способів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні