--> У Іваничах люди тиждень сидять без води | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Іваничах люди тиждень сидять без води

0
-3
У Іваничах люди тиждень сидять без води
У селищі Іваничі, що на Волині, місцеві мешканці тиждень сидять без води через пошкодження водопроводу фірмою "Сантехмонтаж", яка займалася ремонтом водогону.

Такого лиха завдали іваничівцям працівники фірми “Сантехмонтаж”, які виконують роботи із заміни аварійної ділянки водопроводу. Люди скаржаться – терпіти незручності вже немає сил, - повідомляє БУГ.

Через зношеність труби пориви ставалися тут дуже часто. Одним лише латанням труб проблему вирішити було неможливо. У селищній раді та в комунальній службі розуміли – водогін треба міняти повністю. Із держбюджету було виділено 210 тисяч гривень, ще 80 тисяч виділили з бюджету тієї ж Іваничівської селищної ради.

Оскільки у Іваничівському ВУЖКГ працівники ще не закінчили роботи по попередньо визначених обєктах, селищна рада звернулася до Анатолія Коптюка. 16-го листопада працівники його фірми “Сантехмонтаж” почали копати землю і відразу ж у перший день пошкодили водопровід, залишивши жителів вулиці без води.

Люди до своїх осель носять воду хто звідки може. І в колодязях, кажуть, вода замулена, тому доводиться нею запасатися в центрі селища.

Мешканці показують місце біля будинку, де мав би проходити акуратно викопаний рів для нової труби. Та у “Сантехмонтажу” – своя схема.

“Треба ж було людину поставити, щоби хтось був наглядачем. Він копнув – вирвав трубу. Яка ж вода буде?” – скаржиться чоловік, який живе на Будівельній.

Апогеєм ремонтних робіт стала ділянка біля оселі Марії Андрійчук – там взагалі працівники пошкодили газову трубу, яку не помітили.

Навіть після візиту газової служби запах газу в цьому місці дуже відчутний. Люди хвилюються і кажуть, що до біди тут не далеко.
Проте не тільки це обурює мешканців Будівельної.

“Суть в тому, що тепер треба 50-70 метрів труби кожному за свої гроші тягнути до обійстя, хоч говорили, що то безоплатно. Витрати потягнуть в середньому тисячу гривень з подвір’я. От я сама живу, мені 74-й рік пішов, отримую півтори тисячі і як тепер мені за це платити? Хоч би попередили! То гроші позичала б або свої відкладала”, – виплескує свій справедливий гнів пенсіонерка Лідія Процик.

Мешканці у відчаї, адже там, на вулиці Будівельній, є і дітки маленькі, і літні хворі люди.

“Хай би був той новий водопровід, але зробіть так, щоб ми не страждали. А як вдарять морози, що будемо робити? Діти кругом малі. Їздять сусіди в центр селища по воду. Хіба в себе вдома він би так зробив?”, – цікавиться одна з жінок.

“БУГ” поспілкуватися з представниками “Сантхмонтажу” не встиг. Побачивши журналістів, вони відразу покинули місце, де виконуються роботи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні