--> У Луцьку покажуть унікальний фільм про льотчиків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку покажуть унікальний фільм про льотчиків

0
4
У Луцьку покажуть унікальний фільм про льотчиків
У Луцьку відбудеться показ фільму "Право на крила", який досі вважався загубленим.

Організація Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ" спільно з громадським формуванням "Волинський щит" презентує прем'єрний показ унікального документального фільму "Право на крила", знятого в жовтні 1970 року на Луцькому військовому аеродромі видатним радянським кінорежисером Олексієм Габриловичем.

Показ фільму відбудеться 25 листопада, о 14:00 в приміщенні актового залу Волинської Державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки за адресою місто Луцьк, вулиця Шопена, 11.

У фільмі розповідається про щоденний побут льотчиків 806-го ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку винищувачів-бомбардувальників, який протягом 56-ти років з 1948 по 2004 рік дислокувався на Луцькому військовому аеродромі та стояв на сторожі мирного Волинського неба.

Також покаажуть унікальні зйомки польотів військових літаків у Волинському небі майже 50-річної давності, а також інтерв'ю з військовими льотчиками, які в той час проходили службу на Луцькому військовому аеродромі в складі цього авіаційного підрозділу та досі проживають у Луцьку.

Цей фільм один єдиний раз показали по Центральному Телебаченню СРСР одразу після його зйомки, після чого він ліг на полицю архіву Держтелерадіофонду в підмосковному Домодєдово і лише сьогодні, через 47 років, активісти Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ" змогли отримати оцифрований екземпляр цього фільму, щоб продемонструвати його Луцькій публіці та повернути Луцьку ще одну втрачену сторінку його славної понад 100-річної авіаційної історії.

В програмі показу:

- Вступне слово від організаторів показу зі стислою розповіддю про фільм, майже детективною історією його понад річного пошуку та його значення в контексті історії Луцька;
- Перегляд фільму тривалістю 50 хвилин;
- Спогади від "акторів" - ветеранів-авіаторів 806-го ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку винищувачів-бомбардувальників, які приймали безпосередню участь у зйомках цього фільму і нині проживають у Луцьку, та спілкування з ними;
- Вручення компакт-дисків з фільмом почесним гостям заходу;
- Формат «питання-відповіді» для представників ЗМІ;
- Неофіційна частина - чай, кава та приємне спілкування.

Даного фільму немає у відкритому доступі в мережі Інтернет і державних та приватних кіноархівах на території України. Побачити його можна буде лише під час цього перегляду.

Запрошуються всі бажаючі. Вхід вільний.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні