--> Луцького «Егоїста» почали будувати «по-новому» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцького «Егоїста» почали будувати «по-новому»

10
-5
Луцького «Егоїста» почали будувати «по-новому»
На луцькій багатоповерхівці «Егоїст», будівництво якої через численні порушення «заморозили» майже на рік, відновили роботи.

Навесні ліве крило довгобуду на Соборності, 22б почало обростати декоративною цеглою і де-не-де навіть встановили вікна. Праворуч до основної будівлі приєднали новий залізобетонний каркас.

НОВА ДЕКЛАРАЦІЯ



У грудні 2016 року відділ державного архітектурно-будівельного контролю міста скасував забудовнику декларацію про початок робіт через численні порушення.

Читайте також: ЛУЦЬКИЙ БУДИНОК-ЕГОЇСТ «ЗАМОРОЗИЛИ»

Майже рік будівництво було «заморожене». Наприкінці серпня на територію будмайданчика загнали техніку, яка повивозила риштування. Проте восени будмайданчик «ожив».

Власник земельної ділянки і частини будівлі Сергій Була, який є депутатом Луцької міськради від Радикальної партії, зауважує, що у жовтні 2017 року замовник отримав нову декларацію. Зараз, мовляв, найняли субпідрядника, який виконує додаткові роботи в межах перших двох поверхів. А основне будівництво планують почати в березні 2018 року.

Ліве крило будівлі вже обшили декоративною цеглою
Ліве крило будівлі вже обшили декоративною цеглою

Де-не-де навіть встановили вікна
Де-не-де навіть встановили вікна



Зі слів Сергія Були, згідно з договором із замовником, йому належать два перші поверхи. Тому для нього важливо, аби їх зробили якнайшвидше. Втім, наголошує депутат, без закінчення будівельних робіт повністю, він також не зможе працювати.

Замовником робіт і далі залишається львівська компанія ТзОВ «Юкрейніан Девелопмент Індустрі», каже Була.

НОВА КАТЕГОРІЯ СКЛАДНОСТІ

На цей раз декларацію про будівництво «Егоїста» видавав не відділ держархбудконтролю міста, а Державна архітектурно-будівельна інспекція України, оскільки було змінено категорію складності об’єкта.

Якщо міський відділ видає дозволи і контролює будівництво нерухомості класу наслідків СС1 (незначні) та СС2 (середні), то найскладнішою категорією СС3 займається Держархбудінспекція України.

З іншого боку почали монтувати додатковий каркас
З іншого боку почали монтувати додатковий каркас


Клас СС2 охоплює об’єкти, де в небезпеці можуть опинитися від 50 до 400 постійних мешканців. СС3 – від 400 людей.

У зв’язку з тим, що в ході будівництва «Егоїста» було збільшено площу житлового будинку, змінився і клас наслідків.

Начальник держархбудконтролю у Луцьку Юрій Маслюк пояснює, що забудовник спершу подав один проект будівництва, за яким власне й отримав дозвіл, проте в процесі відхилився від нього. Через це відділ держархбудконтролю оштрафував замовника, а потім скасував йому декларацію про початок будівництва.

Власник земельної ділянки Сергій Була також зазначає, що майже річна перерва у будівництві виникла через необхідність змінювати проект будівництва, здійснювати додаткову експертизу і ще раз подаватися на отримання декларації.



Свого часу будівництво «Егоїста» стало неприємністю для мешканців сусіднього будинку – на вулиці Соборності, 20. Після початку робіт будівля почала вкриватися тріщинами, що не на жарт сполохало людей.

Після обговорень забудовник зобов’язався укріпити будинок.

Читайте також: БУДИНОК-ЕГОЇСТ: ЧЕРЕЗ НОВОБУДОВУ ЛУЦЬКІЙ БАГАТОПОВЕРХІВЦІ ЗАГРОЖУЄ ОБВАЛ


Зараз же Сергій Була запевняє, що роботи виконали майже повністю. Крім утеплення.

Коли його зроблять, депутат сказати не зміг. Мовляв, не він виконує роботи і це не в його компетенції.

Втім, Сергій Була зауважив: наскільки йому відомо, питання з утепленням застрягло через розбіжність в думках, утеплювати будинок повністю чи окремими ділянками.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
була за кошти лохів собі офіси будує. молодецб була з лохами так і треба.
Відповісти
Грощі, вони і у Київі гроші.
Відповісти
Була рішає.Влада в його руках
Відповісти
лохи, віддавайте голос за булу, козюру і т.д. Їм же треба жити, а ВАМ нафіга
Відповісти
Цікаво а як він став власником тієї земельної ділянки
Відповісти
елементарно, як і всі... чи ти вчорашній )))
Відповісти
А літом і весною, всі писали, кинув на гроші людей і втік, нічого будуватись не буде. Ще один доказ, що не потрібно вірити нашій пресі, яка хоче зачепити бодай за щось. Ось будинок знову почав будуватись і ніякого "кидка" наче й не видно.
Відповісти
от коли тех. паспорт в БТІ отримаєш - тоді і скажеш
Відповісти
Я думаю вже усім зрозуміло, що ніхто його розбирати не буде. Нехай поскоріше його добудують, утеплять сусідній будинок і забудем цю історію, а то на одній з центральних вулиць ця стройка вже піднадоїла, а про розмови я вже взагалі мовчу, людям завжди щось буде не подобатись.
Відповісти
висновок один : видали дозвіл і перший і другий незаконно., землевідвід аналогічно,- отже людям байдуже що в них робиться,- голосуйте кінець кінців за правильних,- а так самі винні. !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні