--> Волинянин обігріває домівку вітром | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин обігріває домівку вітром

0
4
Волинянин обігріває домівку вітром
Олександр Глух родом зі Щенятина, Іваничівського району, уже два роки використовує вітер для обігріву і освітлення свого помешкання.

Використовувати енергію вітру для обігріву дому його навчив товариш, - пише «Буг».

Незважаючи на те, що до будинку підведений газ і електроенергія, чоловік дбає про економію енергоносіїв.

«Задум з вітряками знадобився для обігріву веранди, кухні й туалету. Якщо відключають світло, то енергію вітру використовую для освітлення будинку,» – розповідає Олександр.

Для розробки власного механізму, який економить електроенергію за рахунок вітру, чоловік застосував знання з радіоелектроніки та механіки. Трохи інформації почерпнув в Інтернеті, але загалом до всього «своїми мізками» доходив.

Як з’ясувалося, вітряк, який сьогодні дає 5 кіловат електроенергії, це уже другий, який власноруч зробив Олександр. Перший, пробний, був менший і відповідно не такий потужний. Його встановив на даху гаража. Згодом обміняв на дві сонячні батареї. Вони, за словами винахідника, економлять електроенергію в домашньому господарстві, даючи 0,5 кіловата в мережу.

Надлишок електроенергії «йде» в загальну мережу. За це гроші за «зеленим» тарифом чоловік не отримує. Щоб «схема» працювала, потрібно купити спеціальний лічильник. А це коштує немалі гроші, яких у Олександра немає. Тому віддає зайву електроенергію безкоштовно.

На цьому чоловік не зупинився, а задумав зробити більш потужний вітряк, щоб виробляв 10 кіловат електроенергії. Про власний «вітровий» бізнес він не переймається, адже, як зізнався, причина у шкідливості та самій вартості матеріалів, з якими працює.

Чоловік пригадує, що раніше у всьому йому допомагав батько, але той зараз погано бачить. На запитання, чи планує випробовувати якісь новинки, Олександр відповів, що поки не знає. Він розповідає, що власними руками зробив багато техніки: декілька тракторів, комбайн для збору буряка. І все це приносить йому неабияке задоволення.
«Але, якщо хтось дасть цікаву ідею і вона мені сподобається, охоче візьмуся за це», – оптимістично заявляє Олександр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні