--> Волинська депутатка попросила виділити кошти для ветеринарів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська депутатка попросила виділити кошти для ветеринарів

0
-9
Волинська депутатка попросила виділити кошти для ветеринарів
Волинська депутатка Людмила Кирда попросила виділити кошти, щоб закрити зарплатні заборгованості ветеринарів.

Про це йшлося під час засідання «бюджетної» комісії 22 листопада, - пише ВолиньPost.

Працівникам ветеринарної галузі Волині боргують кошти за заробітну плату ще із вересня. Натомість у рамках перерозподілу бюджету пропонують зменшити суму видатків на галузь. Депутат Волинської обласної ради Валентина Кирда просила виділити кошти в обсязі, аби принаймні закрити «зарплатні» потреби волинських ветеринарів

У рамках обговорень пропозицій стосовно внесення змін до бюджету на 2017 рік, депутат В'ячеслав Рубльов зауважив, що із запланованих раніше 8,5 мільйонів гривень на підтримку ветеринарної галузі області планують залишити лише 3,5 мільйонів гривень.

Натомість суму, необхідну на зарплату працівникам галузі за листопад-грудень, треба уточнити. Зрештою, треба заслухати начальника Держспживслужби області Богдана Лозинського стосовно кількості ставок та переведення на госпрозрахунок.

Згодом депутат Людмила Кирда звернулася із проханням віднайти кошти на компенсацію зарплати для волинських ветеринарів. Кирда нещодавно поспілкувалася із ветеринаркою і була вражена – жінка отримала лише 1000 гривень за жовтень, а надбавка до пенсії, яку також отримує працівниця, становить 5,9 гривень.

Жінка утримує доньку – студентку. Тому низка ветеринарів опинилися на межі виживання. Депутатка просила профінансувати ветеринарну медицину принаймні в обсязі покриття заборгованості із заробітної плати.

До слова, волинським ветеринарам боргують за заробітну плату ще із вересня.

Натомість депутат Рубльов зауважив, що це державна ветеринарна медицина, тому її має фінансувати держава. В обласному бюджеті грошей нема, тому, на думку Рубльова, голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик має «сідати і їхати» до Києва та «витягувати» кошти там.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні