--> На Горохівщині громада встановила пам’ятник загиблому добровольцеві | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Горохівщині громада встановила пам’ятник загиблому добровольцеві

0
2
На Горохівщині громада встановила пам’ятник загиблому добровольцеві
У День Гідності та Свободи, 21 листопада, бійцю Добровольчого Українського Корпусу Володимиру Павлюку урочисто відкрили пам’ятник на сільському кладовищі.

Чин освячення надмогильного хреста очолив голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, якому співслужив настоятель місцевого храму священик Роман Світлик та духовенство Горохівського благочиння, повідомили в Ощівській парафії.

До присутніх на заході звернувся протоієрей Валентин Марчук, який зазначив, що 21 листопада, коли Церква вшановує святе воїнство, українці відзначають День Гідності і Свободи. І обов’язок кожного – молитися за спокій душі приснопам’ятного воїна Володимира і пам’ятати про його жертовність.

Пам’ятник встановили стараннями жителів села та району, які зібрали на нього кошти. Роботи зі встановлення монумента взяв на себе виконавчий комітет Терешківцівської сільської ради на чолі із сільським головою Тамарою Войтович. Священик Роман Світлик розповів, що парафіяльна громада села постійно допомагає сім’ям загиблих в АТО.


Життя ощівчанина Володимира Павлюка забрала неоголошена війна на Сході України. Воїн народився і виріс в Ощеві. Тут він закінчив місцеву школу, одружився. У зону АТО Володимир Павлюк пішов добровольцем, служив у ДУК «Правий сектор». Повертаючись додому на Різдво, помер у місті Олешки.

11 травня 2016 року Володимиру Павлюку відкрили пам’ятну дошку на місцевій школі. Його ім’я разом із іменами сотень українських героїв увійшло до «Книги пам’яті», воно викарбуване на меморіальній дошці на Театральному майдані Луцька. Довіку буде у скорботі мама Володимира Віра Іванівна, яка не змогла прийти на відкриття пам’ятника синові через хворобу. Сиротами залишилися дві доньки Героя, що живуть на Львівщині.

«В АТО він пішов як доброволець, і таке горе сталося в родині – нема Володі. Усі плачемо і сумуємо за ним, бо якщо було треба щось допомогти в селі, він ніколи не залишався осторонь», – розповіла сусідка Володимира Павлюка Євгенія Жук.

Після освячення пам’ятного знака останню шану воїну Володимиру Павлюку віддали його бойові побратими, демобілізовані воїни-ощівчани.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні