--> У Луцьку хочуть побудувати дитячу церкву попри те, що люди проти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку хочуть побудувати дитячу церкву попри те, що люди проти

6
1
У Луцьку хочуть побудувати дитячу церкву попри те, що люди проти
Члени комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру розглянули електронну петицію проти будівництва церкви на вулиці Конякіна.

Електронну петицію розглянули у середу, 22 листопада, - пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, 26 жовтня цього року лучанин Вадим Фурман зареєстрував петицію, у якій просить не будувати дитячу церкву. Тим паче, що там мав бути дитячий садок, але "депутати Луцької міської ради вирішили що церква більше потрібна ніж дитячий садок". Петиція зібрала понад 300 підписів.

Автор петиції проти будівництва дитячої церкви на вулиці Конякіна не з'явився на засідання земельної комісії міськради.

Як нагадав голова комісії Євгеній Ткачук, він був одним з ініціаторів будівництва дитячої церкви з дошкільним навчальним закладом, дитячим майданчиком та зеленою зоною на цій ділянці. Він наголосив, що церкву будуватимуть за кошти громадян, які хочуть, щоб на цьому місці була церква. Депутат пояснив, що побудувати ДНЗ на такій ділянці неможливо. Євгеній Ткачук намагався зв’язатися з автором електронної петиції, але йому це не вдалося. Не з’явився автор петиції і на засідання земельної комісії міськради.

Начальник управління містобудування та архітектури міськради Леонід Герасимюк розповів, що разом зі церквою на ділянці планують побудувати дошкільний заклад з християнським спрямуванням.

Член комісії Віктор Ящук зауважив, що вільну ділянку неможливо використати краще, будівництво церкви з дошкільним закладом було б оптимальним, адже якщо ділянку продати через аукціон, то можуть виникнути чергові проблеми, якщо там хтось захоче будувати ресторан.

Євгеній Ткачук розповів, що у церкві облаштують кімнату для перепеленання грудних дітей, зроблять заїзди з пандусами. Отже, це унікальний проект, який у разі реалізації не викликатиме нарікань. Депутат розповів, що закликав лучан давати свої пропозиції щодо використання цієї ділянки у соцмережі.

У підсумку, члени комісії вирішили взяти до відома петицію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от я не розумію наших людей. через їх пасивність все зло. якщо ви виступаєте проти будівництва чергової церкви у місті замість дитсадка, то чого після збору підписів не можете прийти у міську раду і заявити про свою позицію? чи вмієте лише нити в інтернеті? невже так важко зібрати громаду чи ініціативну групу? не вмієте ви свою позицію відстоювати, то навіщо було петицію підтримувати і возмущатися у фейсбуку?
Відповісти
Річ не в пасивності. Якби пасивність - петиція не була б підтримана мешканцями міста. Річ у тім, що існує потужне "лоббі", яке намагається "продавити" це рішення. Тому й робиться все в такий спосіб, щоби громада не знала, що 22-го листопада відбудеться розгляд цієї петиції... Зацікавлена сторона - "Київський патріархат" - дуже потужна, зухвала й підступна бізнес-структура, яка для досягнення мети не буде гребувати ані маніпуляціями, ані підкупом, ані рейдерством... Далі буде.
Відповісти
Дошкільний заклад не вийде, а церква з дошкільним закладом якраз поміститься... Ну не брєд???? Продажні депутатішки...
Відповісти
якщо такі депутати як Євген Ткачук виступають основними лобістами побудови церкви, то це свідчить про деградацію церкви як інституту. і як офіційної релігії. церкві виходить всеодно на земельні махінації депутата і на те, що він по суті є політичним зрадником... ну що ж, цінності церковників збіглися з цінностями депутатів. з чим і вітаю. а взагалі може досить вже навязувати релігійність? робити бізнес на релігії. віра - приватна справа кожного. вона цілком може існувати поза релігією.
Відповісти
Не депутати а клоуни. Дитячий садок не поміститься, зате поміщається церква з дошкільних закладом (тим самим садком). Побудуйте церкву цю на території власного подвір'я. Досить цих церков Луцьку. Це вже не віра, це бізнес а попи стали бізнесменами. Якщо дозволите їм будівництво, гроші вам ціна
Відповісти
Попи порішали, депутатенята теж видно в шоколаді.... Цікаво а в Гондурасі таке робиться??? чи це тільки тут до такого добігли?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні