--> Російські танки - в Луганську, а Плотніцький утік до Росії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Російські танки - в Луганську, а Плотніцький утік до Росії

1
0
Російські танки - в Луганську, а Плотніцький утік до Росії
Президент Петро Порошенко провів екстрене засідання Воєнного кабінету РНБО у зв'язку з ситуацією в окупованому Луганську. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт глави держави.

Порошенко заслухав доповідь про останні події від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону в Краснодонському районі Луганської області, а також почастішання випадків провокацій з боку бойовиків.

"У зв'язку із збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій задля забезпечення безпеки мирного населення", – підкреслив президент.

Пізніше стало відомо, що лідер так званої ЛНР Ігор Плотніцький утік до Росії.

Про це повідомив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

Ігор Плотницький покинув окупований Луганськ і ховається на території Російської Федерації.

"За даними моїх джерел ватажок луганських терористів Ігор "Плотва" Плотницький втік у Росію. Павуки в банці продовжують жерти один одного", - написав Шевченко на своїй сторінці в Facebook ввечері у вівторок, 21 листопада.

Як відомо, 21 листопада, у центрі Луганська під колишнє управління МВС підігнали БТР, будинок оточили озброєні люди, деякі з ручними гранатометами.

20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький своїм указом зняв з посади "міністра МВС" Ігоря Корнета. Корнет відмовився підкорятися цим наказом. Невідомі заблокували доступ до адміністративних будівель, співробітники розпущені по домівках.

Пізніше Корнет, коментуючи захоплення центру Луганська озброєними людьми, заявив про "припинення діяльності української диверсійно-розвідувальної групи" і спростував свою відставку.

Однак Плотницький запевняє, що велика кількість людей в центрі Луганська є "продовженням кадрових змін після відсторонення в понеділок міністра внутрішніх справ від посади".

Також він заявляє, що учорашній путч в Луганську - це "спроба певних структур МВС таким способом оскаржити рішення суду та клопотання комітету Народної ради "ЛНР", а заяви Корнета не мають юридичної сили.

Жителі Луганська також опублікували відео, на якому видно, що в місто зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
петя вчиться ато проводити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні