--> На Закарпатті через відсутність вагонів асфальт возять з Румунії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Закарпатті через відсутність вагонів асфальт возять з Румунії

1
-3
На Закарпатті через відсутність вагонів асфальт возять з Румунії
Через відсутність залізничних вагонів та локомотивів, які доставляють витратні матеріали для виробництва асфальту, дорожні роботи на Закарпатті опинилися на межі зриву. Щоб не допустити цього, румунська автодорожня компанія INTEKO, яка ремонтує дороги на Виноградівщині, змушена імпортувати готовий асфальт із Румунії.

Цього року для ремонту закарпатських доріг було залучено закордонних підрядників із сучасною технікою і європейським підходом до роботи, – повідомляє IA ZIK із посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.

Але виявилося, що в Україні немає то щебню, то залізничних вагонів, то локомотивів, то ще чогось. У підрядників із-за кордону це викликало справжній ступор – вони не звикли працювати в режимі постійної нестачі матеріалів. Врешті-решт румунська компанія INTEKO була змушена піти на експеримент – почала завозити готовий асфальт із власного заводу в м. Сату Маре, який розташований за 40 кілометрів від кордону з Україною.

Дорога «Виноградів – Теково – Неветленфолу», яку ремонтують румуни за кошти «дорожнього експерименту», всього за 60 кілометрів від цього заводу, тому асфальт встигають завезти й прокласти вчасно. Але найцікавіше те, що навіть після процедури розмитнення румунський асфальт виявився дешевшим за український. З одного боку це добре, що підрядники знаходять вихід навіть із, здавалося би, безвихідних ситуацій. А з другого боку сам факт імпорту готового асфальту з Румунії – це ганьба для України і безграмотного менеджменту «Укрзалізниці», – йдеться у повідомленні відомства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Асфальт з Румуніі дешевший тому що там не крадуть...і величезний мінус для нашоіі влади,іій є над чим подумати і ще більше над чим попрацювати!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні